Buna ziua! Am apelat la o agentie imobiliara pentru inchirerea unui imobil. Am fost la cateva vizionari si am luat decizia sa inchirez un apartament. Am stabilit sa ne vedem cu agentul si proprietarul a doua zi pentru semnarea contractului. Fiind sigur ca raman la acel apartament i-am dat comisonul agentului dupa vizionare, fara sa semnez vreun contract. Dupa citirea contractului de inchiriere cu proprietarul am horatat ca sunt niste clauze neconcludente si am renuntat la imobil. Mai pot recupera comisionul de la agent? Initial au spus ca il restituie, dupa care au spus ca nu mai au bani. Se poate face ceva in privinta aceasta, tinand cont ca nu s-a mai incheiat niciun contract de inchiriere prin agentia respectiva? Multumesc!
In mod normal, comisionul se percepe ca urmare a incheierii contractului. Problema care se pune acum este ca, in caz ca doriti sa intentati o actiune, nu puteti proba ca i-ati remis suma de bani si pe care o solicitati.
Ideea este ca am niste mesaje in telefon in care imi cer scuze si ii trimit contul meu pentru returnarea banilor. Am inregistrat si un apel telefonic in care agentul imi spune ca imi returneaza banii. Au vreo valoare?