avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Comision agentie imobiliara
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Comision agentie imobiliara

Buna ziua! Am apelat la o agentie imobiliara pentru inchirerea unui imobil. Am fost la cateva vizionari si am luat decizia sa inchirez un apartament. Am stabilit sa ne vedem cu agentul si proprietarul a doua zi pentru semnarea contractului. Fiind sigur ca raman la acel apartament i-am dat comisonul agentului dupa vizionare, fara sa semnez vreun contract. Dupa citirea contractului de inchiriere cu proprietarul am horatat ca sunt niste clauze neconcludente si am renuntat la imobil. Mai pot recupera comisionul de la agent? Initial au spus ca il restituie, dupa care au spus ca nu mai au bani. Se poate face ceva in privinta aceasta, tinand cont ca nu s-a mai incheiat niciun contract de inchiriere prin agentia respectiva? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 22:41, 17 August 2018
In mod normal, comisionul se percepe ca urmare a incheierii contractului. Problema care se pune acum este ca, in caz ca doriti sa intentati o actiune, nu puteti proba ca i-ati remis suma de bani si pe care o solicitati.
Ideea este ca am niste mesaje in telefon in care imi cer scuze si ii trimit contul meu pentru returnarea banilor. Am inregistrat si un apel telefonic in care agentul imi spune ca imi returneaza banii. Au vreo valoare?
Da, acestea pot fi folosite ca probe.
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
Avocat Sebastian Murariu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.ce solutie juridica concreta as putea avea daca initiez ... viper X viper X Buna ziua.Ce solutie juridica concreta as putea avea daca initiez o plangere impotriva proprietarilor unui apartament scos la inchiriat , sot si sotie, care ... (vezi toată discuția)
Este legala "garantia" la inchirierea unei locuinte? dar comisionul agentului imobiliar? irol irol Este legala \"garantia\" ceruta de proprietar (locator) la inchirierea unei locuinte? Dar comisionul agentului imobiliar? Nu inteleg de ce viitorul chirias ... (vezi toată discuția)
Validitate contract vizionare apartament prin agentie imobiliara Ramopaca Ramopaca Buna ziua, Ce validitate juridica/administrativa are un contract de vizionare a unui apartament incheiat cu o agentie imobiliara? In cazul in care se ... (vezi toată discuția)