avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de inserție
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de inserție

Bună ziua, aș avea o întrebare și o nelămurire... în data de 17 August,am început noul loc de muncă, semnat cu data de 17, m-am întors la muncă mai repede cu puțin peste 60 de zile, (trebuia să mă întorc doar pe 30 august)pentru a beneficia de stimulentul de inserție, pentru copil până la vârsta de 3 ani... Întrebările mele sunt: În câte zile trebuie să merg să anunț la Ajpis că am început munca... mi-au spus că în 5 zile(Dar fiind vineri prima zi...oare sâmbăta și duminica intră în calculul celor 5 zile) și trebuie până marți 21 August să ajung la ei cu noul contract??? A doua întrebare...la primărie în câte zile se depune dosarul pentru stimulent??? Iar a treia întrebare... dacă ceva nu e ok la actualul loc de muncă, și aș vrea la un moment dat să schimb locul de muncă,oare cât trebuie să stau aici(în actualul loc) ținând cont că nu vreau să pierd stimulentul... Mulțumesc frumos pentru eventualele răspunsuri...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 22 August 2018
1. Beneficiarul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență este obligat să comunice în scris primăriei orice modificare intervenită în situația sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plății drepturilor, în termen de 15 zile lucrătoare de la apariția acesteia.

2. Cand anuntati Primaria ,depuneti si actele pentru stimulent.

3. Dacă ceva nu e ok la actualul loc de muncă, și ati vrea la un moment dat să schimbati locul de muncă, atunci pentru a nu pierde stimulentul trebuie ca data incetarii vechiului c.i.m. = data inceperii activitatii in baza noului c.i.m.
Mulțumesc frumos pentru răspuns... Tocmai am depus actele pentru oprirea indemnizației, și dosarul pentru stimulent... Voiam să întreb, dacă în perioada stimulentului, schimb locul de muncă, trebuie iar să merg cu contractul de muncă la Ajpis? pentru a anunța că am schimbat locul de muncă? Și am înțeles bine,tot așa nu trebuie să fie lipsă/întrerupere nici măcar o zi?! Mulțumesc frumos
Intr-adevar, data incetarii vechiului c.i.m. = data inceperii activitatii in baza noului c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie/schimbare angajator miha1121 miha1121 Am revenit din cic de aprox 4 luni și am găsit acum alt loc de munca;care este nr maxim de zile admis între data încetării actualului contract și ... (vezi toată discuția)
Plata stimulent insertie - la schimbarea angajatorului anttonnio anttonnio Buna ziua , In acest moment beneficiez de stimulent de insertie , pana in luna februarie 2018 cand copilul va implini 2 ani. Va rog sa-mi spuneti daca in ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie gabrielaCraciun26 gabrielaCraciun26 Buna dimineata!Va rog ajutatima si pe mine cu un raspuns. De la data de 1 august am decis sa ma intorc la servici pentru a beneficia de acel stimulet de ... (vezi toată discuția)