avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prime din fondul de salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prime din fondul de salarii

Buna ziua! Cu ocazia anumitor zile (Paste, Craciun, 1 Iunie, etc) se pot acorda premii in natura - bani din 2% din Fondul de Salarii. Nu mai stiu care este limita maxima admisa. Ultima limita o stiu de 150 de Ron. Stie cineva daca mai este valabila aceasta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 6 Noiembrie 2009
Pentru ca suma acordata salariatilor in cazurile enumerate de Dvs, sa nu fie incluse in veniturile salariale, trebuie sa nu depaseasca 150 lei.
Codul Fiscal:

Sunt cheltuielile sociale, în limita unei cote de până la 2%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii

Cadourile oferite de angajatori în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea cadoului oferit fiecărei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depăşeşte 150 lei.
delia25 a scris:

Buna ziua! Cu ocazia anumitor zile (Paste, Craciun, 1 Iunie, etc) se pot acorda premii in natura - bani din 2% din Fondul de Salarii. Nu mai stiu care este limita maxima admisa. Ultima limita o stiu de 150 de Ron. Stie cineva daca mai este valabila aceasta? Multumesc.

Se pot acorda premii in bani .... nu exista o limita maxima ... suma de150 lei se refera la tichetele cadou si nu la premii in bani.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou vornicuelena vornicuelena Este corect daca se dau tichete cadou la salariati cu ocazia Craciunului in valoare de 150 ron neimpozabil? Pot fi acordate si in suma mai mare cu conditia sa ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou pentru toti salariatii zzenovia zzenovia LA MULTI ANI tuturor! Ajutati-ma, va rog . Unitatea noastra a acordat tichete cadou ( 20 buc.= 200 lei valoare/salariat) in luna decembrie 2008.Tichetele ... (vezi toată discuția)