avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

AMm o problema si nu stiu ce sa fac :In urma cu 12 ani mama mea a decedat lasand averea celor 9 urmasi . Problema e cum o impartim? proprietatea (o casa si terenul din jurul ei ) daca unul dintre cei 9 frati nu vrea sa imparta nici nu vrea casa nici bani pe partea lui ce trebuie sa fac? noi restul (8) vrem sa luam casa si sao donam cuiva care are nevoie va rog explicatimi ce trebuie sa fac daca stitisiguri nu vreau sa fiu pus pe piste false
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2009
Marin Dumitrascu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:51, 9 Noiembrie 2009
raspunsul la intrebarea dvs difera dupa cum ati acceptat succesiunea in termen de 6 luni de la decesul mamei dvs sau nu .
chiar daca nu ati acceptat expres succesiunea, puteati face unele acte de acceptare tacita a acesteia.. acet pe care nu le puteati face altfel , decat in calitatea dvs de erezi .

in cazul in care exista intelegere intre toti erezii, se poate face un partaj voluntar la notariat .
in caz contrar, aceasta situatie se paote rezolva printr-o actiune de iesire din indiviziune, cu care va fi investita instanta de judecata .
instanta competenta este cea in a carei raza teritoriala este situat bunul imobil in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire guia marin guia marin Buna-seara. Tatal meu a decedat in anul 1992. In urma succesiunii mama si noi 3 frati am mostenit fiecare 3/12 din casa parinteasca. Mama mea este de ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune alex333 alex333 Doresc sa deschid succesiunea am divergente cu fratii si mama mea si vreau sa cer iesirea din diviziune cu un teren si casa parinteasca. Mentionez ca tatal meu ... (vezi toată discuția)
Mari probleme inainte de succesiune lorefodor lorefodor Buna ziua, avem in momentul de fata o problema destul de mare in familie. Parintii mamei mele au decedat amandoi. La adresa unde au locuit ei a locuit ... (vezi toată discuția)