avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ridicare Buletin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ridicare Buletin

Imi va expira buletinul in 2 luni si as dori ca luna asta sa il schimb. Intrebare este: pot imputernicii unul dintre parinti sa il ridice, avand in vedere ca eu lucrez in Bucuresti ? Care sunt pasii?
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 20:12, 24 August 2018
1. Poti imputernici o persoana sa iti ridice buletinul.
2. Dar daca lucrezi in Bucuresti ar trebui sa iti modifici adresa din cartea de identitate deoarece domiciliul tau este in Bucuresti. Fapta reprezinta contraventie.
Lucrez in Bucuresti , domiciuliul e in arges, stau in chirie, ca sa imi schimb domiciliul mi-ar trebui viza de flotant. Mersi de raspuns
Domiciliul se consideră adresa la care stai, cu intenţia de a locui pentru o durată nedefinită. Este irelevant dacă eşti chiriaş sau proprietar. Cuvintele "reşedinţă" sau "flotant" nu mai au nicio relevanţă legală. Doar domiciliul.
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2018
Albert Kurtyan, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primire in spatiu locativ sorineldobre sorineldobre Buna ziua , vreau sa primesc pe cineva in spatiu numai pt. a-si putea face buletin de Bucuresti . Nu va locui la mine dar va figura pe adresa mea . Implica ... (vezi toată discuția)
Chiriașul vrea să își facă domiciliul pe proprietatea mea. dacă accept, iar ulterior am probleme cu el, va fi mai greu de evacuat din acest motiv? caligulaxx caligulaxx Bună ziua. Am un băiat în chirie de vreo două luni. Întrucât vechiul chiriaş a plecat puţin înainte de termen şi aveam contractul înregistrat până ... (vezi toată discuția)
Cununie civila cu viza de flotant in mun. bucuresti Edeea Edeea Buna ziua! In situatia in care domiciuliul din C.I. se afla in jud. Neamt, iar resedinta stabilita prin viza de flotant se afla in mun. Bucuresti, pot sa ma ... (vezi toată discuția)