avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se poate radia doar fiscal o masina?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se poate radia doar fiscal o masina?

Sunt proprietarul unui autoturism pe care in urma cu cateva luni l-am predat unui centru de colectare fier vechi. De la centrul de colectare am primit un Borderou de primire si plata (un tipizat) in care este precizat "s-a primit de la... deseu fier vechi din auto...serie sasiu....nr inmatriculare...".Dtele de identificare ale mele si are masinii sunt mentionate. Placutele de inmatriculare si actele originale sunt, evident, la mine.
Am facut hartogaraia aferenta, am fost la Primarie, am radiat-o fiscal si cu dosarul cu toate actele necesare, am fost la Politie. Aici, surpriza, nu e buna hartia de la centrul de colectare. Pe site-ul DRPCIV scrie clar "Documentul care atestă dezmembrarea, casarea sau predarea unei unităţi specializate în vederea dezmembrării". Functionara de la Politie, nu si nu, trebuie Certificat de distrugere. Nu scrie nicaieri explicit "Certificat de distrugere", conform celor de sus am adus documentul care atesta predarea la o unitate specializata. Am luat legatura cu centrul de colectare, ei nu imi pot oferi Certificatul de distrugere, doar documentul susmentionat.
Daca masina este radiata fiscal si nu mai platesc impozit, este obligatoriu s-o radiez de la Politie? Sau pot s-o las asa, tinant cont ca am actele si numerele de inmatriculare (oricum masina era literalmente fier ruginit, necirculata de cativa ani).
Ultima modificare: Joi, 23 August 2018
cris-71, utilizator
Cel mai recent răspuns: cris-71 , utilizator 10:17, 24 August 2018
Cel mai bine este sa finalizat procedura. Cereți o Adresa de la politie privind documentul care trebuie depus. Mergeti cu ea la centrul vechi. Daca nu va eliberează documentul, va puteti judeca.
Cel mai bine este sa finalizat procedura. Cereți o Adresa de la politie privind documentul care trebuie depus. Mergeti cu ea la centrul vechi. Daca nu va eliberează documentul, va puteti judeca.
Nu toate centrele de colectare sunt abilitate sa elibereze un astfel de certificat. Ei nu sunt.
Altfel spus, comit vreo ilegalitate daca masina nu este radiata de la Politie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. de curând mi a fost reținut talonul cu drept de ... Ro5002 Ro5002 Bună ziua. De curând mi a fost reținut talonul cu drept de circulație 15 zile la o mașină mai veche care prezenta mai multe elemente de caroserie cu ... (vezi toată discuția)
Radiere Georgica112 Georgica112 Bună ziua. Am avut o dacie veche din 1998 anul fabricației, am dus-o la un centru de fier vechi tăiată în bucăți acolo mi sa eliberat o adeverinta cu ... (vezi toată discuția)
Radiere auto cu probleme sficachis sficachis Buna ziua/seara. Recent am dat un autoturism la fier vechi. Sunt titularul acelui autoturism. De la firma respectiva am primit o adeverinta de primire si de ... (vezi toată discuția)