avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua. De curând mi a fost reținut talonul cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua. De curând mi a fost reținut talonul cu drept de ...

Bună ziua.
De curând mi a fost reținut talonul cu drept de circulație 15 zile la o mașină mai veche care prezenta mai multe elemente de caroserie cu coroziuni excesive. Nu intenționez să repar mașină pentru că nu se merita din punct de vedere financiar pe care urma să o radiez din circulație odată cu expirarea ITP-ului.
Am câteva întrebări la care sper să mă puteți ajuta.
1. Ce se întâmplă dacă nu mă prezint în alea 15 zile la RAR sa fac dovada că defectele au fost remediate?
2. Pot scoate din evidențele fiscale de la primărie cu mențiunea că doresc sa o radiez iar mașina va fi parcată pe proprietate privată.
3. Pot radia la DRPCIV mașina în lipsa talonului din nou cu mențiunea că mașina va fi parcată.
Nu vreau sa dau mașina la fier vechi sau la remat, vreau să îl păstrez pentru că mai dețin modele identice și voi îl voi folosi pentru piese de schimb pe viitor.
Dacă cineva a mai fost pus în aceași situație să mă ajute și pe mine cum se poate proceda legal pentru a radia și depozita pe proprietate privată.
Menționez din nou talonul reținut de poliție.
Ce acte am nevoie și de unde le pot obține.
Mulțumesc.

Am citit anumite răspunsuri aici pe forum însă nu am înțeles în clar baza legala și procedura prin care se poate rezolva problema.
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2022
Ro5002, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ro5002 , utilizator 22:43, 28 Ianuarie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Nimic, nu va puteți recupera talonul.
2.Daca nu ma înșel, doar radiere fiscală puteți face, fără să fie nevoie de certificatul de înmatriculare. Aici vă trebuie sigur CIV.
3.Nu puteți să o radiati din circulație, vă trebuie actul reținut de politie.
Baza legală :
1.Oug 195 /2002
2. Lista documentelor o găsiți la primăria de care aparțineți.
3.DRPCIV
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2022
latka, moderator
Mulțumesc. Înțeleg.
Sa presupunem că o scot de la fiscal și nu mai am de platit impozit pe el, mașină o trag pe un teren privat ulterior o dezmembrez pe bucăți.
Cum mă poate afecta pe viitor daca mașină respectiva nu a fost radiata din circulație?
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2022
Ro5002, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
În principiu nu ar trebui să vă afecteze.
Dar trăim într-o țară cu multe surprize, an de an. După ce expira și ITP se suspendă de drept și înmatricularea. Nu ar strica sa contactați atunci, după un timp, DRPCIV și să declarați că doriți s-o radiati, nemaidorind s-a circulați cu respectiva mașina pe drumurile publice și solicitați o variantă legală de a o radia.

Mulțumesc mult. Apreciez răspunsurile din partea dvs.
In acel moment am spus polițistului că nu doresc sa remediez problemele că costurile are fi prea mari și mașină în sine nu valorează. A insistat să repar mașina și pe urmă să fac ce vreau ce el.
Sper sa pot rezolva cu radierea fiscală.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ceea ce priveste viitorul, ce vi s-ar putea intimpla daca nu o radiati si din evidenta DRPCIV, mi-am adus aminte de o "problema" mai veche, lasata in coada de peste la noi, citind urmatorul articol : [ link extern ]

Imaginati-va ca legea s-ar aplica, asa cum se intimpla in alte tari din Europa.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2022
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Radiere auto cu probleme sficachis sficachis Buna ziua/seara. Recent am dat un autoturism la fier vechi. Sunt titularul acelui autoturism. De la firma respectiva am primit o adeverinta de primire si de ... (vezi toată discuția)
Radiere auto Georgica112 Georgica112 Bună dimineața. As dori un răspuns de la un avocat cum pot radia un autoturism din circulație și de la taxe și impozite locale sector 5 București. Am ... (vezi toată discuția)
Radiere auto dupa 4 luni de la dezmembrare dangabrieldiaconescu dangabrieldiaconescu Buna ziua, Am dus la dezmembrare la Remat Vest, in Iulie 2010, o dacie veche avand imputernicire notariala de la proprietarul masinii (tatal meu). Am ... (vezi toată discuția)