avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hărțuire (cu tenta sexuală ), calomnie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hărțuire (cu tenta sexuală ), calomnie

Buna ziua,
La o adunare de bloc am fost insultanta in public (in fata multor persoane!); de asemenea , mi s-a făcut public o aluzie verbala cu conotație sexuală ! As vrea sa știu ce drepturi am , altele decât a pune capul jos și a înghiți aceste mizerii. Pot depune plângere pt calomnie? Trebuie 2 martori, sau cum se poate face acest lucru? Și daca vecinii refuza să depună mărturie ? Exista totuși vreo cale publica de a îmi recâștiga demnitatea ? Mulțumesc anticipat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Insulta si calomnia nu mai sunt prevazute in codul penal.puteti sa va adresati instantei civile solicitand daune morale .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere proces calomnie si insulta Django Django Buna ziua ! As dori un raspuns la urmatoarea speta : In calitate de presedinte asociatie de proprietari ,la una din sedintele de bloc, un proprietar m-a ... (vezi toată discuția)
Daune pentru insulte ssiimm ssiimm buna ziua, pot intenta proces unei persoane pentru insulte si pot cere daune morale? este vorba de o cearta cu un vecin, in timpul careia acesta m-a insultat ... (vezi toată discuția)
Calomnie si insulta cu martori necooperanti allexis_dan allexis_dan Buna ziua, doresc sa ma ajutati cu un raspuns legat de urmatorul caz: doresc sa depun a plangere penala pentru calomnie si insulta in public contra unei ... (vezi toată discuția)