avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie in perioada de proba

Buna! Vreau sa plec de la actualul loc de munca si seful m a amenintat ca ne vedem in instanta daca plec. Tin sa anunt cum ca in contract scrie ca perioada de proba este de 90 de zile, iar preavizul de demisie sau concediere este de 20 de zile. Intrebarea mea este daca este obligatoriu sa merg si acele 20 de zile la serviciu din moment ce inca sunt in perioada de proba, iar in Codul Muncii scrie "(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia." Poate sa imi faca ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 25 August 2018
Preavizul se acorda în caz de demisie (art.81 C.mun.) și nu în situația în care doriți încetarea contractului individual de muncă în perioada de proba ( art.31 alin.3 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)
Demisie nicoleta78 nicoleta78 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema cu care ma confrunt. In cursul zlei de ieri mi-am dat demisia de la compania unde lucram. Am ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba - preaviz sau nu? oana.bianca oana.bianca În condițiile în care am semnat un contract pe perioada nedeterminata ci perioada de proba de 90 de zile, mai este necesar preavizul daca vreau sa plec dupa ... (vezi toată discuția)