avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM

Buna ziua,
Data de incetare a unui preaviz pentru demisie este 31.08.2018. Este aceasta zi pontata, mai vine salariatul in 31.08.2018 la serviciu? Se opereaza in revisal incetarea CIM cu urmatoarea zi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 30 August 2018
Nu cred ca e acceptata opinia dvs intrucat in acest mod nu poti face diferenta intre demisia cu respectarea preavizului si cea in care angajatorul isi exercita dreptul de a renunta total sau partial la preaviz.
De altfel in Revisal exista ambele temeiuri legale de incetare a CIM.
De asemenea daca in definitia demisiei se mentioneaza "....după împlinirea unui termen de preaviz..." atunci cum poti demisiona "....la data expirarii termenului de preaviz.."? Nu cred ca legiuitorul s-a referit aici la ultima zi lucratoare de preaviz, ci a avut in vedere modul de calcul al termenelor pe zile prevazut in legislatia civila incidenta in materie.
Eu imi mentin parerea expusa mai sus. Cred ca art 81 (7) CM ar trebui modificat pt a fi in acord cu definitia demisiei.
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
Florin Cioca, Consilier juridic
Nu noi am facut legea ... cunosc Revisal-ul si stiu ce temeiuri de drept sunt mentionate in program.

Alin.1 mentioneaza ca : Prin demisie se intelege ....ceea ce inseamna mai mult a definitie

p.s.
Fiecare cu parerea lui.. :)))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim conf art 81 alin 7 anieta anieta Buna ziua inca o data, Revin cu o alta intrebare, cu privire la incetarea CIM conf. art 81 alin 7 din Codul Muncii: Se poate face incetarea CIM a unui ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim absalom34 absalom34 Din momentul in care a fost emisa decizia de incetare a CIM cu art.81 al (4) si (5) mai poate fi modificata? Multumesc! (vezi toată discuția)
Demisie madina71 madina71 Buna ziua! Un angajat vrea sa isi dea demisia astfel incat 31 iulie sa fie ultima zi lucrata la unitatea mea, pe data de 1 aug urmand sa se angajeze in alta ... (vezi toată discuția)