Buna ziua,
Data de incetare a unui preaviz pentru demisie este 31.08.2018. Este aceasta zi pontata, mai vine salariatul in 31.08.2018 la serviciu? Se opereaza in revisal incetarea CIM cu urmatoarea zi?
Nu cred ca e acceptata opinia dvs intrucat in acest mod nu poti face diferenta intre demisia cu respectarea preavizului si cea in care angajatorul isi exercita dreptul de a renunta total sau partial la preaviz.
De altfel in Revisal exista ambele temeiuri legale de incetare a CIM.
De asemenea daca in definitia demisiei se mentioneaza "....după împlinirea unui termen de preaviz..." atunci cum poti demisiona "....la data expirarii termenului de preaviz.."? Nu cred ca legiuitorul s-a referit aici la ultima zi lucratoare de preaviz, ci a avut in vedere modul de calcul al termenelor pe zile prevazut in legislatia civila incidenta in materie.
Eu imi mentin parerea expusa mai sus. Cred ca art 81 (7) CM ar trebui modificat pt a fi in acord cu definitia demisiei.
Demisie
madina71
Buna ziua!
Un angajat vrea sa isi dea demisia astfel incat 31 iulie sa fie ultima zi lucrata la unitatea mea, pe data de 1 aug urmand sa se angajeze in alta ... (vezi toată discuția)