avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot fi dat în judecată pentru o postare de pe ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot fi dat în judecată pentru o postare de pe Facebook?

Buna ziua. Am lucrat la un patron pe postul de sofer autocamion, el nu a respectat cele promise, m-a obligat sa indeplinesc operatiuni neautorizate si mi-a inchis contractul fara a ma anunta(in termen de 90zile). Eu am scris o postare pe un grup de soferi unde am explicat prin ce am trecut. Pot pati ceva.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioana Cornescu , Avocat 21:06, 31 August 2018
"Înalta Curte de Casatie si Justitie printr-o decizie pronuntată în luna noiembrie 2014 a stabilit că retelele gen Facebook reprezintă un spatiu public si nu privat chiar dacă este accesibil doar unui numar restrâns de persoane.

Prin Decizia nr. 1576/07.12.2011, Curtea Constitutionala a statuat că demnitatea umană este un atribut inalienabil al persoanei umane, valoare ce impune fiecărui membru al societatii un comportament de respect si protectie a celorlalti indivizi si interzicerea oricărei atitudini umilitoare sau degradante la adresa omului. Curtea a apreciat că “demnitatea umană, asa cum este aceasta consacrată de Constitutie, nu este si nu trebuie interpretată ca instituind un tratament preferential pentru anumite categorii de persoane, indiferent de contributiile, calitatile ori aportul acestora în societate. Prin urmare, demnitatea are aceleasi valente pentru oricare dintre indivizi”. "
[ link extern ] /

In speta, puteti fi actionat in judecata.
Multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Binenteles ca puteti fi dat in judecata, intrebarea este daca puteti pierde ?

Aici raspunsul depinde de continutul concret al postarii, daca puteti proba cele afirmate si daca justificati un interes legitim in postarea celor afirmate.

La randul lui, fostul angajator reclamant in instanta trebuie sa probeze existenta si cuantumul prejudiciului, culpa dvs, modul cum a fost afectat renumele comercial al societatii etc
Astfel de procese sunt dintre cele mai solicitante pentru avocati ca timp alocat...

Daca probati ca este adevarat ce ati postat veti castiga procesul.
Problema este adesea ca probatiunea si argumentele pertinente genereaza mult timp pierdut pentru o aparare concreta.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
incercati reglarea diferendului prin negociere asistata de un mediator, deci prin mediere; procesele nu vor servi nimanui, deci nici angajatorului dv, daca tot il preocupa bunul renume al firmei, ca sa nu mai vorbim despre durata procedurilor in general in instantele noastre

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conversatie privata publicata pe facebook LucFr LucFr Buna ziua Un prieten a publicat pe pagina lui facebook in mod public, o conversatie pe care am avut-o impreuna in privat. Nu vrea sa o stearga, si mi-a adus ... (vezi toată discuția)
Delapidare magdalenapaun magdalenapaun pentru a fi subiect activ al infractiunii de delapidare in cadrul unei societati comerciale un conducator auto tb sa aiba atributiile unui gestionar conform ... (vezi toată discuția)
Avariere conducta gaze cu autovehicul maneas maneas Buna ziua!in data de 02.05.2011 ma aflam la volanul unui autocamion ,transportind marfuri generale ptr un supermarket dintr-un mare oras.Accesul la rampa de ... (vezi toată discuția)