avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi se cere insistent certificatul de deces al tatălui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi se cere insistent certificatul de deces al tatălui meu, în vederea dezbaterii succesiunii după bunicul. Ce se poate întâmpla rău dacă îl dau?

Buna ziua. Va rog frumos sa aveti rabdare cu problema mea.
Ma numesc Claudiu, am 20 de ani, la varsta de 2 ani mi-a murit tatal, am certificatul lui de deces. La un an distanta, adica la varsta mea de 3 ani, a murit si bunicul ( tatal tatalui meu ). DIn ce am inteles eu, eu nu aveam drept de reprezentare succesorala, nici nu stiu daca s-a dezbatut succesiunea bunicului defunct.
A ramas bunica in viata, un frate, o sora (copiii bunicii) si eu nepotul ( cu tatal decedat ). Acum 3-4 ani, bunica a vandut 10 hectare de pamant ( mostenit de la bunicul meu), doar prin act scris de mana intre parti ( fara notar ), intrebarea mea este daca puteau sa il vanda fara acordul meu , eu fiind nepotul, care pe deasupra nu am primit nimic din urma vanzarii de teren ( daca mi se cuvenea ceva ? )
Bunica in viata, poate sa lase intreaga avere, celor 2 copii ai ei, si sa ma ocoleasca pe mine, printr-un testament ? Intreb asta PENTRU CA O MATUSA, MA TOT SUNA INSISTENT SA LE DAU CERTIFICATUL DE DECES AL TATALUI MEU. REPET, AL TATALUI MEU, motivul invocat de ea, e " ca sa porneasca succesiunea". Poate sa imi faca ceva rau, daca le dau certificatul de deces al tatalui meu ? nu inteleg de ce mi-l cere asa insistent.
In situatia in care eu le dau certificatul de deces al tatalui meu, ei poate sa dezbata succesiunea fara mine ? ce poate sa obtina ei din asta ?
Eu pot sa intorc actul daca bunica trece in testament doar cei 2 copii ai ei (matusa si unchiul meu ) fara mine ? Ce recomandati sa fac ?
Din ce stiu eu, aveam si eu dreptul la mostenirea bunicului, prin reprezentare, si de la bunica, in caz de deces, la fel.
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:43, 31 August 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bine este sa mergeți la notar cu certificatul de deces si sa solicitati dvs dezbaterea succesiunii de pe urma tatălui și de pe urma bunicului. Legat de testament, nu il puteti anula. Bunica poate lăsa la cine doreste bunurile ei. Nu e legal ca a vandut terenurile cu act de mana. Cereti sa vi se atribuie la notar alte terenuri in locul celor vandute raportat la cota dvs. din succesiune.
Cum pot afla daca a fost dezbatuta succesiunea bunicului ? unde trebuie sa ma duc ?
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati notarului public - competent în condiţiile legii să soluţioneze procedura succesorală. - sa va elibereze o Încheierea de verificare a evidențelor succesorale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ... nightwolf1 nightwolf1 Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ca el mosteneste tot ce are si tot ce va avea sora facut acum vreo 35 de ani , nu mult dupa, ... (vezi toată discuția)
Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala mariana.iancu mariana.iancu Intentionez sa deschid succesiunea in urma decesului matusii mele (martie 2007), in baza unui testament olograf prin care mi se lasa imobililul cu terenul ... (vezi toată discuția)