avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... protectia angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

protectia angajatului

unde pot face o reclamatie cu privire la protectia angajatului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:21, 9 Aprilie 2021
denisika19 a scris:

unde pot face o reclamatie cu privire la protectia angajatului?

am si eu aceeasi problema...un coleg m-a agresat verbal la munca mi-a spus ca ma da cu capul de pereti fara niciun motiv , mi-a vorbit foarte urat , cuvinte care nu le pot reproduce.Patronul m-a chemat sa stam de vb discutie la care au participat si sefa de magazin si o gestionara (care a fost de fata cand m-a amenintat respetivul coleg)Acest coleg nu este la prima abatere de acest fel , vorbeste foarte urat cu toti clientii si colegii.In urma discutiei pe care am avut-o cu patronul si celelalte 2 persoane (tin sa mentionez ca gestionara nu a recunoscut ca m-a amenintat acel coleg deoarece el lucreaza de mai multa vreme acolo eu fiind angajata de 10 zile ).........am observat ca nu voi mai fii dorita in magazin pt ca in momentul in care am intrebat daca mai raman la munk am primit un raspuns de genul...pai sa vedem ca trebuie sa prezentam cazul la resurse umane...intr-un cuvant pleaca...as dori un raspuns...chiar nu se poate lua nicio masura contra acestor "batausi" care terorizeaza angajatii ci clientii?...multumesc
Da, se poate face plangere penala impotriva acestuia ...
freeelis a scris:

Da, se poate face plangere penala impotriva acestuia ...

si impotriva firmei si a patronului nu se poate face nimic?
adrutza a scris:

freeelis a scris:

Da, se poate face plangere penala impotriva acestuia ...

si impotriva firmei si a patronului nu se poate face nimic?


Se poate depune doar o sesizare la ITM pe aspectul incalcarii legislatiei muncii sau la CNCD pe aspectul discriminarii .... art.11 din Legea nr.202/2002 prevede ca, constituie discriminare bazata pe criteriul de sex orice comportament nedorit, definit drept hartuire sau hartuire sexuala, avand ca scop sau efect:
a) de a crea la locul de munca o atmosfera de intimidare, de ostilitate sau de descurajare pentru persoana afectata;
.....
As vrea sa fac o reclamatie impotriva unui coleg de munca care are un limbaj agresiv cu mai multe angajate din firma. As dori niste sfaturi. Multumesc

Alte discuții în legătură

Agresiune fizică si verbală la locul de muncă Heghibeli Heghibeli Bună! Ieri la servici un coleg m.a agresat fizic (m.a treas de ureche) si mi.a adresat cuvinte jignitoare. Pentru ca fosta lui concubină mi.a trimis câteva ... (vezi toată discuția)
Am fost amenintat si injurat de un coleg la munca Diaconescu Alin Ionut Diaconescu Alin Ionut Buna ziua, Azi a venit un coleg la mine sa ma ameninte si sa ma injure si vreau sa ii fac in scris directorului.Am si martori.Putesti sa ma ajutati va ... (vezi toată discuția)