avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... la asoc de proprietari cine semneaza o factura ptr ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

la asoc de proprietari cine semneaza o factura ptr reparatiile executate ????

la asoc de proprietari factura de reparatii a diferitelor instalatii este semnata de :presedintele as de proprietari si reprezentantul firmei care a executat lucrarea ,. este corect ??? eu consider ca aceste facturi ptr diverse reparatii la as de proprietari trebui sa semneze pe langa presedinte si administratorul si comisia de cenzori care reprezinta controlul preventiv al as de proprietari
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 17:21, 7 Septembrie 2018
comisia de cenzori/cenzorul are competenta de verificarea documentelor financiar -contabile ale as de proprietari .adica reprezinta controlul financiar preventiv al asociatiei si anume: avizeaza contractele incheiate ptr lucrari de reparatii cu diverse firme ca : contractul este,legal,si lucrarea ,este necesara si economicoasa ptr as de proprietari . .in marile institutii un contract incheiat intre 2 parti este semnat de menager si contabilul sef al celei care solicita lucrarea cat si a celor care presteaza . Daca contractul este semnat numai de presedintele AS DEPROPRIETARI SI PATRONUL FIRMEI CARE EXECUTA LUCRAREA. SE POT FACE ARANJAMENTE....
@flory_mr

Receptia lucrarilor este obligatorie astfel se poate constata daca banii asociatiei au fost folositi corect sau daca s-a facut lucrari de mantuiala astfel pot fi corectate unele pretentii .
Dupa receptia lucrarii se face si ultima transa de bani din contract .
Daca nu s-a facut receptia lucrarii , contractul nu se poate anula deoarece lucrarea buna rea a fost facuta si de vina este beneficiarul care nu stiut sa isi apere investitia .

@ynocentta

Daca ati fi fost atenta acelasi lucru am scris despre cenzor .


@bb205447355

Contractele de lucrari se semnează de catre executant și beneficiar . In cazul nostru de catre presedintele asociatiei de proprietari care este reprezentantul asociatiei .
Dv. daca faceti o lucrare acasa chemati si vecinii sa semneze contratul ca sa nu se faca aranjamente ? Singurele contracte care pot fi semnate de catre presedintele asociatiei fara a cere părerea C.E. sau dacă lucrarea este mai mare se poate cere ofertele in A.G . sunt contractele de utilităti .


bb205447355 a scris:


reprezinta controlul financiar preventiv al asociatiei si anume: avizeaza contractele incheiate ptr lucrari de reparatii cu diverse firme ca : contractul este,legal,si lucrarea ,este necesara si economicoasa ptr as de proprietari .


Cenzorul exercita responsabilitatea in baza dispozitiilor financiar contabile
Daca analizati atent interesul @flory_mr veti constata ca aceasta contesta presedinta de asociatie-este aspect care nu intra in competenta cenzorului
Cenzorul nu are atributii si competente de politie sa verifice daca presedintele de asociatie intruneste conditiiile legal prevazute sa fie ales reprezentant legal al asociatiei de proprietari
@ynocentta
Cenzorul nu are atributii si competente de politie sa verifice daca presedintele de asociatie intruneste conditiiile legal prevazute sa fie ales reprezentant legal al asociatiei de proprietari.

Cu noua lege a asociatilor de proprietari cenzorul trebuie sa participe și să semneze p.v. de sedinte astfel se valideaza ca ședințele A.G. indeplinesc condiitiile legale .
Dv ce discutati,blana ursului din padure ?
Astazi 06.09.2018 este in vigoare legea nr 230/2007 de ce invovcati prevederi viitoare?

Alte discuții în legătură

Plata reparatiei Corinaaa Corinaaa vreau sa va intreb daca administratorul si presedintele refuza sati puna la dispozitie sa verifici factura si chitata cu care sa platit valoare reparatiei esti ... (vezi toată discuția)
Acoperisul blocului pico pico Locuiesc la ultimul etaj si ca de fiecare data noua ne revine sarcina sa luam masuri pentru reparatii. De aceasta data am hotarat sa efectuiez lucrarea dupa ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie de proprietari IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI Buna ziua, vreau sa stiu daca exista o lege prin care locatarii unui bloc sa fie constransi pt a participa la reparatiile scarii. In cazul nostru, este ... (vezi toată discuția)