am si eu o intrebare:
in urma cu 2 zile , am avut un accident rutier in care a fost implicata si o persoana. iesem dupa o strada m a oprit la cedeaza m am asigurat din stanga(era sens unic unde trebuia sa ajung) si imediat ce am dat sa plec un biciclist care venea pe contrasens l am acrosat. indata am chemat salvarea , mi sa luat permisul persoana lovita a ajuns la spital si i au bagat piciorul in gips.A doua zi am fost sunata k este dus la spital cu salvarea pt k i sa inrautatit starea de sanatate.Nu stiu cum sa procedez , va rog din suflet sa ma ajutati . Mi au facut testul de alcoolemie care este o(zero)
Buna ziua, imi pare rau pentru incidentul neplacut in care sunteti prinsa.
Nu mentionati nimik in postul dumneavoastra, despre constatarea facuta la fata locului de catre organele de politie. A avut loc o evaluare criminalistica la locul accidentului????? Spuneti ca v-a fost retinut permisul de conducere, probabil ca a fost intocmit un proces verbal pe care l-ati semnat. Ce scrie in acel proces verbal? Ce ati scris dumneavoastra in declaratia data politiei privitoe la dinamica accidentului? Daca dumneavoastra spuneti ca v-ati asigurat in intersectie dupa care ati virat intrand pe o strada cu sens unic, strada pe care a avut loc impactul cu biciclistul care venea din sens opus, inseamna ca el circula neregulamentar si dumneavostra teoretic sunteti absolvita de vina. Trebuie sa va reveniti si sa analizati foarte clar si lucid ce s-a intamplat, ce a constatat politia (erati deja intrata pe strada cu sens unic atunci cand a avut loc impactul?....sau erati in intersectie inca?). Daca la procesul verbal de constatare facut la fata accidentului, este atasat un test de alcoolemie facut biciclistului si din el rezulta ca era in stare de ebrietate, aceasta este iar un fapt in favoarea dumneavoastra.
Exact ce v-au sfatuit si persoanele care au postat inaintea mea, trebuie sa luati legatura cu un avocat. Si trebuie sa aflati care sunt concluziile organului de politie constatator (in favoarea sau in defavoarea dumneavoastra), avand in vedere ca probabil este deschis un dosar de accident cu vatamare corporala.
Fiti tare, sigur se va rezolva. Atentie, nu cedati presiunilor din partea persoanei accidentate (sa le dati bani sau altele asemenea) sigur vor fi astfel de presiuni, de aceea este bine sa vorbiti cu un avocat.
Buna ziua,
La fata locului s au facut doar masuratori , de proces verbal nici nu m ai zic, am dat declaratie cat eu si martorul de la fata accidentului. Pe dovada scrie doar nr de la dosar pe care urmeaza sa il dea m ai departe.In declaratia data de mine scrie ora la care sa produs vremea observatiile mele fata de victima cum s a produs evenimentul. Politistul a zis ca nu am decat vina k nu am cedat prioritate , dar eu nu am inteles de ce trebuia sa acord prioritate si din dreapta odata ce nu are voie nimic sa circule pe acolo, m ai ales un biciclist care circula pe mijlocul soselei nici decum pe langa trotuar.Va multumesc pt sfaturi o sa i au legatura cu un avocat.
Ce indicator rutier ati intalnit la respectiva intersectie? "Obligatoriu la dreapta" sau "Sens unic"?. In lipsa acestei informatii nu pot sa-mi exprim opinia.
Numai bine va doresc.
La intalnirea indicatorului "Cedeaza trecerea" conducatorul de vehicul este obligat sa se asigure, atat din partea stanga cat si din partea dreapta, si sa acorde prioritate tuturor vehiculelor ce circula pe strada pe care patrunde. Indicatorul "Obligatoriu la dreapta" nu inseamna ca strada pe care patrundeti este cu sens unic.
Din informatiile furnizate deduc ca ambii participanti la trafic prezinta un anumit grad de vinovatie.
Angajati-va un avocat specializat in asemenea cauze.
Succes!!!
Strada cu sens unic
Ghetu
Pe data de 04 01 2020 circulam pe o stradă in fata se află o stradă cu sens unic din partea dreapta spre stanga
Am redus viteza la maxim m-am uitat in ... (vezi toată discuția)