avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Radiere ipotecă
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Radiere ipotecă

Bună ziua,

Doresc să achit anticipat un credit ipotecar Prima casă și să solicit radierea ipotecii din CF.
Cum se procedează? Este necesară depunerea unei cereri și la Fondul de garantare având în vedere că creditul este garantat 50%și de către statul român sau e suficient doar la bancă? De asemenea, există un termen în care aceștia sunt obligați să radieze ipoteca și ce pot face dacă taraganeaza?

Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca - procedura n_roxxanne n_roxxanne Va rog sa-mi spuneti pasii de urmat pentru radierea ipotecii dupa ce am achitat integral un credit ipotecar la casa.Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Care sunt pașii de urmat după achitarea creditului imobiliar? aș vrea să am actele de proprietate în regulă DragosCojocariu DragosCojocariu Am achitat anticipat creditul prima casa, si am terminat cu banca obtinand de la Fond acordul de radiere a ipotecii. Dupa ce am obtinut acest act, banca mi-a ... (vezi toată discuția)
Daune-interese pentru neradierea de catre banci a unei ipoteci mobiliare conform articolului 2.419 din codul civil AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER ART. 2.419 Obligatia de radiere In cel mult 10 zile de la data la care obligatia garantata a fost platita, creditorul ipotecar este obligat sa ceara ... (vezi toată discuția)