avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool

Buna ziua, in data de 26 august 2018 am fost prins sub infulenta bauturilor alcoolice la volanul unui autoturism. Am intors masina si am mers aproximativ 100m, avand intentia de a trage pe dreapta pentru a urca cineva, in acel moment mi-a facut si politia semn sa opresc.
In aerul expirat mi-a iesit o alcoolemie de 1,16 in sange presupun ca o sa fie dublu.
La postul politiei, mi s-a spus ca daca colaborez si sunt baiat bun, pot primii inapoi permisul fara sa fie anulat.
Intrebarea mea este, cam cat dureaza procesul si pana incepe procesul si daca o sa reprimesc permisul.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: pinuxdd , utilizator 09:36, 2 Octombrie 2018
La alcoolemia pe care ati avut-o in aerul expirat de 1,16, adica aproape de 3 ori cat limita minima de la care se intocmeste dosar penal , oricat de baiat bun ati fi, este greu de crezut sa nu se anuleze permisul.
IPoate dura 1-2-3 ani pana sa obtineti un nou permis.
Adica sansele is foarte mari sa-mi fie anulat?
Precizez ca nu am antecedente.
In cazul in care imi este anulat, care este durata de asteptare pana pot sa fac scoala din nou?
La valoarea de 1.16 puteti sa fiti si neprihanit, este ~ de 3 ori mai mare decat limita de la care se intosmeste dosar penal.
Nu se mai face scoala de soferi, se da examen, sala si traseu, un an de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.
Platiti contravaloarea probelor biologice daca vreti sa dureze mai putin.
Multumesc de sfat.
In medie cam cat dureaza?

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta bauturilor alcoolice i-deal i-deal Am fost oprit de catre organele de politie si la alcooltest mi-a iesit 0.82. Am fost la spital, mi-au recoltat probe de sange si astept rezultatul. Mi-au dat o ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcolului stanleyy stanleyy Daca in aerul expirat, valoarea alcolemiei indica 0,48 mg/l iar in urma analizelor de sange valoarea alcolului la ambele probe se situeaza sub 0,8 mg/l, care ... (vezi toată discuția)
Permis reținut pentru alcool din noiembrie anul trecut. cât mai poate dura suspendarea dreptului de a conduce? Liviu.t Liviu.t Pe 1 noiembrie anul trecut mi-a fost reținut permisul pt alcoolemie de 0,83 in aer ,pana acum nu am fost chemat la audieri ,cam cat timp credeți că stau ... (vezi toată discuția)