Buna ziua, in data de 26 august 2018 am fost prins sub infulenta bauturilor alcoolice la volanul unui autoturism. Am intors masina si am mers aproximativ 100m, avand intentia de a trage pe dreapta pentru a urca cineva, in acel moment mi-a facut si politia semn sa opresc.
In aerul expirat mi-a iesit o alcoolemie de 1,16 in sange presupun ca o sa fie dublu.
La postul politiei, mi s-a spus ca daca colaborez si sunt baiat bun, pot primii inapoi permisul fara sa fie anulat.
Intrebarea mea este, cam cat dureaza procesul si pana incepe procesul si daca o sa reprimesc permisul.
Multumesc anticipat.
Acum mai am o problema... Tot in aceiasi seara, mi-a fost retinut certificatul masini pe motiv ca nu am inmatriculat-o in 30 de zile de la cumparare. Precizez ca mi-a fost luat doar certificatul nu si numerele.
Atunci seara mi s-a spus ca pot merge si a doua zi la rutiera sa-l recuperez, eu avand programare la transcriere pe 25 septembrie.
Am mers la rutiera si certificatul nu sosise, am facut o cerere prin care solicit trimiterea certificatului catre DRPCIV au trecut 3 saptamanii si certificatul nu a fost trimis nici in acest moment, el fiind la sectia de politie unde mi-a fost retinut..
Ce as ma sfatuiti sa fac in acest caz?