avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna eu si fosta sotie am depus o cerere de divort in Romania la un notar public pentru ca divortl va fii pe cale amiabila tin sa precizez ca locuim in strainatate si avem si un copil impreuna , iar doamna notar nea spus ca va trebui sa primim o comisie acasa fiecare dintr-e noi pana aici totul perfect problema este ca am fost la primaria orasului unde locuim in strainatate si ni sa spus ca nu este de competenta lor sa trimita aceasta comisie si acum nu mai stim cui trebuie sa ne adresam pentru a primi aceasta comisie rog ceva sfaturi multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 20:53, 5 Septembrie 2018
Judecatoria, asa cum v- am precizat anterior, este la alegere. Putem discuta si pe acest aspect.
Multumesc dn-ei avocat Diana .Eu si fosta sotie am cazut de acord cu toate aspectele divortului adica avem custodie comuna cu domiciliu la mama iar eu ma oblig sa platesc 1/4 din venitul meu pentru cresterea si educarea copilului si autoritatea parinteasca este tot comuna deci suntem amandoi deacord cu asta am ajuns la notar am semnat amandoi cererea de divort dupa care dna notar nea spus sa dam adresele de unde locuim ca va trebui sa primim o comisie acasa fiecare dintr-e noi si am specificat ca suntem in strainatate a spus ca ii ok nea dat cererea de divort tradusa si in Engleza si nea indrumat catre primatiile oraselor in care locuim ,odata ajunsi pa primari ni sa spus ca nu este de competenta lor iar acum suntem in ceata
Asa cum au raspuns si colegii,nu ati ales varianta potrivita pt problema dvs si nici notarul nu a stiut exact cum se procedeaza in strainatate.Era mai simplu sa solutionati prin instanta,alegand de comun acord un av,facand o procura notariala la consulat/ambasada ,divortul solutionandu-,se fara prezenta dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa incep un divort? TERI4EVER TERI4EVER am o intrebare m am casatorit acum 4 ani iar casnicia noastra nu functioneaza ,vreau sa pornesc divortul da nu stiu ce imi trebuie si cum sa o fac.momentan ... (vezi toată discuția)
Cum se poate divorța când soții nu sunt în țară iar unul dintre ei nu este interesat de procedură? Mark0ne Mark0ne Buna seara , as vrea sa divortez de sotia mea .Ea mi-a zis ca nu vrea sa participe la divort, momentam locuim in alta tara si ea nu vrea sa vina i Romania ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul celuilalt sot ContSters284944 ContSters284944 Fratele meu locuieste intr-o alta tara cu sotia lui, au aparut neintelegeri intre ei si fratele a hotarat sa divorteze in Romania. Sotia lui nu este de acord, ... (vezi toată discuția)