avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii acordare somaj
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

acordare somaj

Buna ziua,
Vă rog să mă ajutaţi cu un raspuns in următoarea problemă:
- am desfacut CIM la doi angajati la data de 16.10.2009 cu art 65.(1)
-societatea are datorii atât la bug. asig. de somaj, cât si la bug. asig sociale
-societatea se afla in procedura de executare silita.
-din fisa elib. de la Anaf rezultă debite restante din 10/2008
intrebare:
1. daca plătesc debitele asa cum rezultă din fisa de la finante (individual+angajator), pot beneficia cei doi angajati de somaj???am o dilemă....banii vor intra toţi în contul unic şi de acolo vor fi redistribuiţi în altă ordine, banuiesc...ce-i de facut???
2.daca nu plătesc aceste debite (societatea se află momentan în procedura de executare silita) şi completez adeverinta cu stagiul de cotizare (menţionând la plata -executare silita) bifând varianta că societatea se afla in procedura de executare silita , au şanse cei doi să beneficieze de somaj????.Au vechime in muncă de7 ani şi doar de 1 an de zile sunt probleme cu plăţile...
Va mulţumesc.#-o
Cel mai recent răspuns: Mariana Trufin , Consultant resurse umane 13:40, 9 Noiembrie 2009
Buna ziua!
Nu faceti prostia sa faceti platile in conturile unice daca nu aveti suma integrala pentru toate datoriile, pentru ca asa cum a-ti spus distribuirea sumelor o face aleatoriu calculatorul celor de la finante.
Aveti voie ca pe baza titlului executoriu sa faceti platile in conturile distincte, pt sumele existente acolo( ex. somaj angajat, somaj angajator,....), asa cum se faceau inainte de a fi introduse conturile unice.
Deci mergeti la casieria finantelor acolo unde platiti de obicei, cu OP-urile facute pe conturi distincte si daca va zic cei de acolo ceva aratati titlul executoriu si chiar le puteti lasa o copie acolo.
Spuneti-le ca nu detineti sumele in totalitate si ca atare trebuie sa stingeti datoriile scadente si emise de catre finante in acel titlu executoriu.
Va doresc o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata accesorii lucretius lucretius Buna ziua! Am inversat platile, bugetul de asig soc cu bugetul de stat! In 2008. La Adm. Financiara sect 1, nu vor sa stea de vorba! Niste scarboase. Mi s-au ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta sorynagabryela sorynagabryela Buna ziua! Suntem o societate comerciala distribuitoare de produse din carne, pe baza de facturi fiscale, si, avem de recuperat de la diversi rau-platnici ... (vezi toată discuția)
Poprirea tertilor de catre finante cristi.statescu cristi.statescu In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut ... (vezi toată discuția)