avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constituirea unei asociatii de proprietari pe scara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constituirea unei asociatii de proprietari pe scara unui bloc

Buna ziua.
Ma numesc Vasile Chende, sunt din Baia Mare si as dori cateva lamuriri.
De curand am fost numit sef de scara la blocul in care domiciliez. Scara noastra(si blocul) face parte dintr-o asociatie de proprietari constituita in urma cu mai multi ani. Recent s-au facut lucrarile de contorizare a apei, fiecare proprietar fiind obligat sa faca un contract individual cu societatea distribuitoare. De asemenea s-au facut contracte individuale si cu societatea care colecteaza gunoiul menajer. Drept urmare, la taxele care se platesc la asociatie, au ramas de incasat doar energia electrica(iluminat si consumul liftului), curatenia pe scara, plata firmei care se ocupa de intretinerea liftului si cheltuielile de administratie.
In cadrul unei sedinte de scara, mai multe persoane au lansat propunerea de a renunta la serviciile oferite de asociatie.
Pentru aceasta apelez la bunavointa dumneavoastra pentru a-mi da cateva informatii referitoare la:
1) Modul in care putem iesi din asociatie;
2) Ce urmari implica aceasta actiune;
3) Modul in care se poate achita factura de energie electrica si daca trebuie sa facem un contract separat de distribuire a energiei electrice;
4) Cum se poate face contract cu firma de intretinere a liftului si cu cea de distributie a energiei electrice;
5) Daca este cazul sa ne constituim in asociatie de scara, care sunt actele necesare la constituire;
6) Care sunt obligatiile ce ne revin in urma constituirii unei asociatii(acte, contabilitate, etc si cine poate sa se ocupe de acestea);
7) Daca este posibil si legal sa se faca contracte si plati pentru consumurile si serviciile oferite de catre una din persoanele de pe scara(persoana fizica sau care detine o forma juridica(AF, PFI, PFA, SC, SRL, etc).
In speranta ca veti gasi timpul necesar pentru a-mi da explicatiile si lamuririle solicitate, va multumesc anticipat in numele meu si al colocatarilor mei.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:17, 10 Noiembrie 2009
Va rog sa cititi cu atentie mesajul initial in care spune ca proprietarii au deja contracte separate cu acesti furnizori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire asociatie la nivel de scara sarah1985 sarah1985 Va rog mult sa ma ajutati cu etapele constituirii unei asociatii de proprietari la nivel de scara si ,daca aveti posibilitatea, cu cateva modele de documente ... (vezi toată discuția)
Desprinderea din actuala asociatie si infiintarea uneia noi jon_jery jon_jery Nu reusesc sa gasesc in legislatie clarificari in legatura cu aceasta problema: - in prezent blocul (cu o singura scara) face parte dintr-o asociatie mai ... (vezi toată discuția)
Credit asociatie SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! O asociatie de propietari poate face credit la o banca? Simona. (vezi toată discuția)