avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general In baza contractului de cesiune de drepturi de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

In baza contractului de cesiune de drepturi de folosinta se emite sau nu factura?

Societatea X incheie cu societatea Y, un contract de cesiune drepturi de folosinta. Concret X a obtinut mai multe autorizatii si avize in baza carora Y urmeaza sa dezvolte si sa contruiasca un parc eolian. Mentionez ca X nu transfera in patrimoniul lui Y nici un fel de activ. In baza contractului de cesiune se emite sau nu factura? Ea este sau nu purtatoare de TVA ? ( Mentionez ca pentru obtinerea anumitor avize si autorizatii X a dedus TVA)
Cel mai recent răspuns: cristina_popescu_1983 , utilizator 17:16, 9 Noiembrie 2009
Licentele , autorizatiile , avizele nu sunt transmisibile , din cate stiu eu .
In rest varianta contract de asociere in participatiune .
Se poate intocmi un contract de cesiune, in urma caruia se stabileste cesionarul. In ceea ce priveste facturarea - se emite factura pentru cesionarea de marci, brevete, licente, care se inregistreaza conform normelor in vigoare iar acestea se amortizeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asociere in participatiune ccccristina ccccristina buna ziua un asociat( a venit cu spatiu),trebuie sa primeasca lunar de la celalalt asociat in fiecare luna 3000 de euro + tva in urma desfasurarii ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune Corina Chilom Corina Chilom buna ziua! Cum se face un contrac de asociere in participatiune in situatia in care una dintre societati, acorda celeilalte licenta de expertiza contabila, ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile la contract cesiune Vilcu Gina Vilcu Gina Va rog sa ma ajute cineva!!! #-o In urma unei cereri de rambursare TVA de catre cedent, acesta in baza contractului de cesiune creanta a cedat catre cesionar ... (vezi toată discuția)