avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... IF si casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

IF si casa de marcat

Buna ziua,
Sunt apicultor, de curand am trecut de la statutul de producator la IF, pe langa productie ocazional merg in targuri pentru a-mi comercializa productia, am nevoie de casa de marcat? Stiu ca apicultorii platesc impozitul pe venit raportat la nr de familii detinute , nu la veniturile incasate. Codul de CAEN il am pe 0149.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: chrysthyn , utilizator 18:08, 10 Septembrie 2018
Se excepteaza de la prevederile art. 1 alin. (1) incasarile cu casa de marcat efectuate din comertul ocazional cu produse agricole din productie proprie efectuat de catre producatorii agricoli individuali, autorizati in conditiile legii, in piete, targuri, oboare sau in alte locuri publice autorizate.
Da, apicultorii platesc impozitul pe venit raportat la nr de familii detinute daca isi vand doar mierea produsa de ei, nu si in cazul in care cumpara si de la altii, ambaleaza pe cea proprie si cea cumparata si o revand.
Veti depune o singura declaratie 223 si decaratie unica cate una pentru fiecare in dare treceti venitul si cheltuielile proportional cu partea fiecaruia
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
george-neagu, moderator
Deci chiar daca sunt IF si vand ocazional in targ nu imi trebuie casa de marcat!
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa _cod caen 0149 contabilitateglass@gmail.com contabilitateglass@gmail.com Buna ziua. Daca am PFA , cod CAEN.0149, pentru a vinde la borcan mierea de albine in magazine (pe baza de factura).. , imi trebuie casa de marcat???Acea ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat eugen buleandra eugen buleandra D.lor avocati,va rog sa-mi dati si mie un raspuns clar,daca sunt obligat sa detin casa de marcat fiscala.Sunt PFA activitati agricole,respectiv exploatarea ... (vezi toată discuția)
Lntrebare despre lege - plata la piata (fara bon fiscal) vpatrana vpatrana <Intrebare retorica>: Daca la piata nu am cum sa primesc bon fiscal, sunt obligat sa platesc? Cine-i salveaza pe precupeti? (vezi toată discuția)