avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie culturala
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie culturala

Buna ziua, doresc sa infiintez o asociatie culturala care sa aiba ca membri pe mine, sotul meu si intreprinderea familiala pe care o detinem ( ce ne are ca asociati tot pe noi doi), credeti ca e posibil? Mentionez ca IF ul activeaza in domeniul artei, este galerie de arta si magazin de antichitati. Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:32, 15 Septembrie 2018
Este recomandabil sa nu introduceti acea IF in lista cu membrii fondatori ai acelui ong pentru ca in eventualitatea cand dupa ceva timp, daca din diferite motive veti dori sa radiati IF, va fi mult mai dificil sa aduceti modificarile necesare ca sa faceti sa functioneze in cotinuare asociatia. Faceti asociatia doar cu membrii persoane fizice si atat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Multumesc pentru raspuns, ideea de a introduce IF ul ca membru al asociatiei a venit din dorinta ca noi 2 sa controlam toata activitatea asociatiei, fara implicarea unei a treia persoane straine care in timp poate aduce neplaceri mai ales ca noi stim exact ce avem de facut, suntem in afacere de ceva vreme si ne putem descurca singuri. Inteleg ca legal este posibil?
Intreprinderile Familiale nu au personalitate juridica, deci nu sunt subiect de drept civil si nu pot fi in opinia mea fondator sau membru al unei asociatii. La fel ca PFA sau II, sunt doar o calitate a asociatilor persoane fizice care le compun.....
Deci daca firma noastra ar fi SRL ar fi posibil sa fie membru al asociatiei? Multumesc
da, ar fi posibil dpdv al formei juridice. Dar trebuie sa se poata justifica prezenta unui SRL, ca daca obiectul lui de activitate e strain de scopul asociatiei e o problema....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl membru fondator ong eudia eudia sunt administratorul unic al unui SRL si doresc sa deschid un ONG in care vreau ca membrii fondatori sa fie: SRL -ul, eu si inca o persoana. Este posibil acest ... (vezi toată discuția)
Membru fondator persoana juridica ong Andreea9001 Andreea9001 Buna ziua, Potrivit legislatiei in vigoare, atat persoanele fizice cat si juridice pot avea calitatea de membrii fondatori intr-o asociatie. 1. In cazul in ... (vezi toată discuția)
Poți să fii asociat la un srl daca ai cazier judiciar? astridamel astridamel Poți să fii asociat la un srl daca ai cazier judiciar,? Legea se referă la membrii fondatori, nu știu dacă și asociații sunt membri fondatori sau nu . ... (vezi toată discuția)