avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Casa adjudecata la licitatie, distrugere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Casa adjudecata la licitatie, distrugere

Buna ziua, am luat de curand o casa la licitatie, iar cand am intrat, vechiul proprietar luase centrala , taiase tevile si apa se scursese pe parchet si s-a umflat, a luat caloriferele, lavoarul, pana si vasul de wc si din curte a luat foisorul de lemn. In raportul de evaluare apareau aceste lucruri, daca il dau in judecata pt distrugere , reusesc sa fac ceva? Sau pierd doar timpul si banii prin avocati?
Cel mai recent răspuns: nakamura , utilizator 09:21, 3 Octombrie 2018
Depinde ce anume s-a mentionat ca ati cumparat. Sesizati lichidatorul judiciar sau executorul. Legat de sanse, depinde. Ati putea cere contravaloarea acelor bunuri, dar, cu sanse mici de recuperare a sumelor de bani. Erati proprietar cand s-au savarsit acele fapte?? Fapta de distrugere este intractiune. Ati putea formula plangere penala, atentie la termenul de introducere al plangerii.
Am adjudecat casa pe data de 4 septembrie si eu pe 7 am reusit sa intru. Centrala, caloriferele, foisorul disparusera si fusesera mentionate in evaluare, evaluatorul nu a avut acces in casa,asa mi-a spus banca. Foisorul cel putin se vedea in curte, era imens. Alta surpriza a fost ieri de la cadastru, a iesit intabularea pe care scria ca suntem 4 proprietari- cei doi care au pierdut casa, frati cota de 1/2 fiecare, banca si eu pe 1/2 din casa, plus la sarcini erau mentionate vreo 6 datorii in valoare de 2milioane de lei noi. Pe actul de adjudecare scrie clar ca eu sunt noul proprietar si ca imobilul se vinde liber de sarcini. Cu siguranta cei de la cadastru nu stiu sa faca o intabulare in baza unui act de adjudecare, au promis ca elibereaza altul azi. Daca eu fac plangere penala pentru furt, mai am sanse? A trecut o luna de cand am intrat in casa, intabularea este gresita, lucrurile au disparut. Ma intreb daca unul din frati avea 1/2, alt frate 1/2, iar eu 1/2 din casa, ce ar merita cei doi de la cadastru care si-au pus stampila pe intabulare? Banca avea drept de ipoteca.
Multumesc frumos pt raspunsul dvs, Avocat Ionita Cristina!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugerea imobilului achizitionat la o licitatie sustinuta de un executor boggy_2012 boggy_2012 Buna ziua Am urmatoarea speta:am achizitionat un apartament la o licitatie publica,sustinuta de un executor judecatoresc.In momentul in care am intrat in ... (vezi toată discuția)
Adjudecat apartament la licitatie, probleme cu bunurile din apartament lacramioaracor lacramioaracor Buna ziua. Pe data de 11.10.2013 am participat la licitatie, am oferit chiar peste pretul de evaluare a bunului, am adjudecat apartamentul, am achitat bunul ... (vezi toată discuția)
Executare silita - licitatie adjudecare imobil naepot naepot Buna ziua, As dori sa stiu daca la licitatia de vanzare a unui imobil, ca urmare a executarii silite, trebuie/poate sa fie prezent si debitorul. Multumesc. (vezi toată discuția)