avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Distrugerea imobilului achizitionat la o licitatie ...
Discuție deschisă în Executare silită

Distrugerea imobilului achizitionat la o licitatie sustinuta de un executor

Buna ziua
Am urmatoarea speta:am achizitionat un apartament la o licitatie publica,sustinuta de un executor judecatoresc.In momentul in care am intrat in apartament,dupa ce vechiul proprietar l-a eliberat,am constat ca a fost distrus in totalitate si ca disparusera centrala termica cu caloriferele si intreaga instalatie termica,geamurile de la balcon,parchetul,usile interioare,instalatia sanitara(wc,chiuveta,cada),nu au ramas decat peretii in principiu cu usa de la intrare si ferestrele.
Intrebare mea este urmatoarea : ce pot face eu in acest caz ? Daca il acuz in instanta pe fostul poprietar de distrugere ce sorti de izbanda am ,intrucat in raportul de evaluare nu este mentionat nimic din interiorul apartamentului,deoarece expertul evaluator nu a fost primit de fostul poprietar in interiorul apartamentui cand a intocmit raportul de evaluare.Si cum stabileste judecatorul daca este sa nu distrugere,intrucat fostul proprietar poate sustine ca apartamentul nu a avut nici un fel de imbunatatire,si ca l-a detinut exact cum mi-i l-a predat.Judecatorul poate numi un expert evaluator care sa decida daca a fost sau nu distrugere de bunuri,sau nu exista un astfel de expert si decizia o ia judecatorul in baza unor martori probabil.
Pe viitor,exista vreo solutie prin care eu sa pot preveni ca fostul proprietar sa distruga imobilul din momentul in care eu castig licitatia si pana intru efectiv in imobil ?
Va multumesc !
Din pacate pt dumneavoastra, fostul proprietar nu are nicio obligatie in a va preda imobilul intr-o stare ireprosabila. Sunt sigur ca l-ati luat la pret de chilipir si va puteti acoperi cu succes paguba din diferenta dintre pretul de adjudecare si pretul real al imobilului.
1-In situatia in care raportul de evaluare nu vizeaza existenta bunurilor care sustineti ca ati constat la intrarea in imobil ca au disparut,pe cale de consecinta nu detineti temei legal in care sa ridicati pretentii asupra acelor bunuri
2-Eventuala actiune impotriva ex proprietarului nu va asigura obtinerea de hotarare favorabila deoerce nu detineti probele care sa dovedesca ca acesta se face vinovat de sustragerea bunurilor
3-Afirmatiile dvs sunt contradictorii,daca initial sustineti "am achizitionat un apartament la o licitatie publica " iar ulterior reveniti cu intrebarea ,"Pe viitor,exista vreo solutie prin care eu sa pot preveni ca fostul proprietar sa distruga imobilul din momentul in care eu castig licitatia si pana intru efectiv in imobil ?
Concret ,ati adjudecat imobilul sau nutriti speranta ca la viitor termen de licitatie sa fiti fericitul adjudecatar al imobilului?
Daca nu ati adjudecat imobilul,dat fiind aspectele mentionate privind dezafectarea anumitor bunuri initial existente,aveti dreptul a analiza oportunitatea achizitiei acestuia
Multumesc pentru parerile dvs.

Pt dl Jocandi : problema este ca nu am achizitionat apartamentul la un pret de chilipir ,ci la 75% din pretul de evaluare,intradevar ceva mai ieftin (cu aprox 25 %) fata de pretul pietei,dar asta in conditia in care nu ar mai trebui sa investesc in el in amenajarile interioare care nu sunt deloc ieftine:centrala,calorifere,gresie,faianta,instalaltie electrica ,sanitara,parchet,etc,care toate astea au existat iar fostul poprietar a plecat cu ele.Spuneti ca fostul poprietar nu are nici o obligatie in a-mi preda apartamentul ireprosabil,si va dau dreptate,dar are dreptul sa distruga toate bunurile din apartament,(?)fara sa poata fi tras la raspundere,nu exista nici o lege care sa defineasca in vreun fel ce trebuie sa contina un astfel de apartament in momentul predarii,ma gandesc ca elemente precum usile ,wc,chiuveta,ferestre ar trebui prin lege sa faca parte din bunul imobil,si sa nu se poata ca fostul poprietar sa plece cu ele nestingherit.

Pt Ynocentta : pt punctul 1 si 2 ,nu de sustragerea bunurilor doresc sa il acuz eu ,ci de distrugere,pt ca exista elemente clare ca a fost distrugere,pereti sparti,tevi taiate cu flexul,wc si chiuveta luate,robineti de apa,usile interioare,toate au fost luate.Nu poate desemna judecatorul un expert care sa stabileasca daca a fost sau nu distrugere,nu asa ar fi normal?
Iar referitor la punctul 3 ,apartamentul este deja achizitionat,dar ,in acelasi timp,intentionez ca pe viitor sa mai achizitionez inca un apartament ,daca se mai iveste ocazia,si sa pot sa imi iau ceva masuri de siguranta pt a preveni cele intamplate acum,daca este posibil.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat un apartament executat silit pe care foștii proprietari l-au predat cu distrugeri și fără calorifere și chiuvete. cui să mă adresez? ancairo ancairo Buna ziua. In anul 2017 am achizitionat un apartament prin licitatie publica, iar in 04.03.2019, dupa aproape 2 ani de procese cu fostii proprietari am ... (vezi toată discuția)
Distrugere apartament nickdmx nickdmx In urma cu cateva luni am achuzitionat un apartament la licitatie. Dupa mai multe probleme am reusit sa intru in apartament constatand ca acesta este distrus: ... (vezi toată discuția)
Executare silita - licitatie adjudecare imobil naepot naepot Buna ziua, As dori sa stiu daca la licitatia de vanzare a unui imobil, ca urmare a executarii silite, trebuie/poate sa fie prezent si debitorul. Multumesc. (vezi toată discuția)