avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Toate societățile comerciale au nevoie de contabil ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Toate societățile comerciale au nevoie de contabil autorizat/atestat? Semnătura administratorului nu-i suficientă?

Orice societate are nevoie de contabil autorizat/atestat? Semnatura administratorului nu-i suficienta? Evident, nu includ si vizarea bilantului anual. Multam!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 19:22, 11 Octombrie 2018
Intr-adevar asa "spune legea". Dar, nu mai spune ca raspunde administratorul? In anumite perioade o societate isi reduce activitatea pt a reveni apoi. Nu -si permite da mai plateasca un contabil. Contabilitatea o poate tine si adm care nu are neaparat studii de specialitate. Contabilul CECAR, stie exact ce semneaza. Legiuitorul nu poate prevedea absolut toate situatiile, evident. Cazurile particulare ....sunt cazuri oarticulare. Iar scopul legii este atins. Tinerea unor evidente contabile corecte si....perfect legale! Ma puteti contrazice? Multam.
Eu imi mentin parerea, dar puteti daca aveti studii superioare economice sa va angajati director economic/contabil sef. Asa cum o societate nu poate functiona fara administrator, legiuitorul a considerat ca nu poate functiona fara o persoana care sa asigure conducerea contabilitatii. Puteti opta sa desfasurati activitatea ca PF, II, AF.
Cand activitatea este foarte restransa, pt cateva facturi si raportari trebuiesc....studii superioare? Daca contabilul CECAR le recunoaste/cunoaste/insuseste, iar la bilant isi pune avizul in totala cunostinta de cauza, e ceva ilegal?
Multumesc mult!
Daca membrul CECCAR considera ca e ok...
Sa inteleg ca aveti totusi un contract de servicii contabile cu un membru CECAR care va semneaza bilantul? Pentru ca, in acest caz, se presupune ca va incadrati la aliniatul (3), indiferent de ,,bucataria" de zi cu zi a contabilitatii firmei dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Pot semna bilanțul daca am studii economice superioare cu licenta? tatiana1 tatiana1 Buna ziua, am studii economice superioare cu licenta si ma angajez pe post de director economic .Pot semna bilantul si raportarile semestriale? In Legea ... (vezi toată discuția)
Am voie sa semnez bilantul? carmenbn carmenbn Sunt angajata pe functia de contabil sef,cu studii superioare,fara a fi expert contabil sau contabil autorizat. Firma la care lucrez a obtinut o cifra de ... (vezi toată discuția)
Functia de director economic Mara1984 Mara1984 Poate sa detina functia de Director Economic cineva care nu are studii de specialitate in domeniu, nici experienta ceruta de lege , nu este membru CECCAR si ... (vezi toată discuția)