avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator, in concediu pentru cresterea copilului, ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator, in concediu pentru cresterea copilului, pot pleca din firma?

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
Sunt asociata(1 din 3) si administrator unic al unui srl... de cateva luni sunt in concediu pentru cresterea copilului-> contractul individual de munca pt functia de administrator fiind suspendat in aceasta perioada prin decizia ITM.
1.Cum pot exercita atributiile de administrator primite prin actul constitutiv?
2. Cum procedez in cazul in care doresc sa imi dau demisia ca administrator al societatii si sa plec definitiv, avand in vedere urmatoarele: suntem 3 asociate cu nr. egal de parti sociale si toate trei in concediu pt cresterea copilului; nefiind la lucru nu pot controla ce se intampla; asociatele mele se opun demisiei si plecarii mele...
Multumesc mult!
nimeni nu va poate ingradi dreptul la dezasociere.Nu se poate nimeni opune sa plecati.Va dati demisia, renuntati la calitatea de administrator si numiti alt administrator, mandatati pe cineva de incredere, chiar si pe cineva din afara firmei.Daca doriti sa plecati de tot, faceti un act aditional la actul constitutiv, cesionati partile sociale si ati scapat...=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator, in concediu pentru cresterea copilului, pot demisiona? stefanamica stefanamica sunt asociata si administrator unic al unui srl... de cateva luni sunt in concediu pentru cresterea copilului-> contractul individual de munca pt functia de ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator srl CameliaMunteanu CameliaMunteanu Buna ziua, Prietena mea este administratorul unei societati comerciale si detine 10% parti sociale.In repetate randuri,a cerut asociatului(care detine 90%) ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator srl sau cesionare parti sociale Valentina_D Valentina_D Buna seara, Sunt insarcinata in 18 saptamani si pe langa faptul ca sunt angajata cu carte de munca la o firma de ani buni, mai sunt si asociata intr-un SRL ... (vezi toată discuția)