avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... administrator, in concediu pentru cresterea copilului, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

administrator, in concediu pentru cresterea copilului, pot demisiona?

sunt asociata si administrator unic al unui srl... de cateva luni sunt in concediu pentru cresterea copilului-> contractul individual de munca pt functia de administrator fiind suspendat in aceasta perioada prin decizia ITM.
1.Cum pot exercita atributiile de administrator primite prin actul constitutiv?
2. Cum procedez in cazul in care doresc sa imi dau demisia ca administrator al societatii, avand in vedere urmatoarele: suntem 3 asociate cu nr. egal de parti sociale si toate trei in concediu pt cresterea copilului; nefiind la lucru nu pot controla ce se intampla; asociatele mele se opun demisiei mele...
3.Asociatele se opun si la plecarea mea definitiva( cedarea partilor sociale) din firma...ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:33, 10 Noiembrie 2009
ITM-ul nu poate decide suspendarea unui raport de munca.

Atributiile de administrator sunt exercitate in baza actului constitutiv , ceea ce poate presupune un mandat tacit.

Nu se poate da demisia in acest caz ... cel mai bine este sa formulati o cerere din care sa anuntati societatea ca doriti inlocuirea din functia de administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator, in concediu pentru cresterea copilului, pot pleca din firma? stefanamica stefanamica Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Sunt asociata(1 din 3) si administrator unic al unui srl... de cateva luni sunt in concediu pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator raca raca Sunt administratorul unui SRL din 2006. Anul trecut asociatul unic a vandut firma unei alte persoane (tot asociat unic-cetatean strain) eu ramanand in ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator alfamar grup srl alfamar grup srl AM O SOCIETATE DIN ANUL 2000 IN CARE SUNTEM 2 ASOCIATI. EU AM 40% DIN PARTI SI SUNT SI ADMINISTRATOR. ASOCIATUL MEU NU MAI VREA SA AVEM ACTIVITATE PE ACEASTA ... (vezi toată discuția)