avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita

Buna ziua,
In situatia in care : daca pe langa executarea silita, prin care la munca mi se retine 33,33% din salariu mai am o rata care reprezinta 44% din salariu, Codul Muncii si al Familiei ( nu stiu daca mai e valabil ) nu spune ca in conditiile pluralitatii de creditori nu trebuie sa mi se retina mai mult de 50 % din salariu ? Cum este legal , tinand cont ca mai am si doi copii in intretinere iar conform celor aratate mai sus raman cu 23 % din salariu ???? De asemeni, odata ce mi se retine la angajator cota de 33,33 % din salariu, de ce mai am contul de salariu din banca blocat ??? Ce demersuri trebuie sa fac pentru a-mi putea ridica din banca , macar , si restul de 23 % din salariu ???
Va multumesc pentru timpul acordat !
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 13:32, 21 Septembrie 2018
Userul scrie ca are doi copii in intretinere. Pentru acei doi copii ar putea obtine o hotarare judecatoresca.
Sunt absolut convins ca s-a referit la ce am spus mai sus. Cum este jurisprudenta in situatia expusa de dvs.? Sunt hotarari favorabile?
Ati inteles perfect ! Multumesc pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns. Asta voi face !
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)
Poprire salar giranti vendeta vendeta buna seara. un credit de la creditcoop, debitorul nu mai poate plati ratele; banca infiinteaza poprire pe salarul unui girant( in 2008- poprirea reprezinta cam ... (vezi toată discuția)
Retinerile din salariu Violeta Iulia Violeta Iulia Am girat pe cineva si nu si-a platit debitul, banca nu l-a cautat si mi-au pus mie proprire . Persoana care da la noi viza de CFP a zis ca rata la CAR pe care ... (vezi toată discuția)