avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modul de anulare unui debit constituit printr-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modul de anulare unui debit constituit printr-o Decizie de AJPIS

Buna ziua !
Va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema care s-a creat dintr-o greseala, si anume : In anul 2016 la o firma asociatii si-au ridicat dividende.
Pentru impozitul retinut la sursa a fost depusa Declaratia informativa 205 la timp, adica in februarie 2017. In D 205 a fost complectat gresit CNP la un asociat. Acest CNP gresit corespunde cu al unei persoane X care a beneficiat de ajutor social in anul 2016. Persoana X, datorita venitului raportat gresit in D205, nu mai avea dreptul la ajutor social. Ca urmare, persoana X a primit o Decizie din partea AJPIS, in data de 31.01.2018, cu drept de contestare in termen de 30 zile, conform caruia avea obligatia sa restituie ajutorul social primit in valoare de 1800 Ron.
Greseala a fost remediata, respectiv a fost depusa D205 rectificativa, dupa care ANAF a eliberat o noua adeverinta de venit persoanei X, din care rezulta ca nu a ridicat dividende, deci a avut dreptul la ajutor social pentru anul 2016. Noua adeverinta a fost depusa la AJPIS impreuna cu contestatia persoanei X,, in data de 07.08.2018, prin care a cerut anularea debitului constituit in valoare de 1800 Ron.
Din partea AJPIS persoana X a primit raspuns, referitor la contestatie, si anume, ca nu se poate anula debitul constituit deoarece nu a depus contestatia la termen de 30 zile, si trebuie sa platesaca inapoi 1800 Ron.
Intrebarea mea este urmatoarea: Problema asta se poate solutiona numai la Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal a Tribulalului, cf. Lg.554/2004?
Daca persoana X, nu a depus contestatia la timp, deoarece a asteptat noua adeverinta de la ANAF, totusi trebuie sa restituie inapoi 1800 lei? Nu se putea solutiona aceasta problema pe cale amiabila in loc sa fie trimis la Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal A Tribunalului?

Multumesc anticipat
Cu stima
Cel mai recent răspuns: edit1948 , utilizator 14:01, 21 Septembrie 2018
AJPIS nu poate face nimic în afara legii, dacă legea stipulează că contestaţia se depune în 30 de zile, atunci AJPIS respectă legea. Încercaţi şi la Tribunal, dar şi acolo sunt anumite termene, nu cumva să fi depăşit şi acele termene.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare dividende xeonet32 xeonet32 Buna ziua, Este vorba despre o firma cu 2 asociati. S-a decis repartizarea profitului: A trebuia sa incaseze 10.000 RON B trebuia sa incaseze 6.000 ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anuală anaf DanRms DanRms În luna Ianuarie am primit acest act administrativ fiscal prin care a dispus plata sumei de 468 RON, reprezentând contribuția de asigurări de sănătate ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende claudiaraduica claudiaraduica #-o Nu ma ajuta nimeniiiiiiiiiii??????????? Va roggggggggggggggggggggggg :-/ (vezi toată discuția)