avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Obligatiuni ipotecare - suspendarea dreptului de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Obligatiuni ipotecare - suspendarea dreptului de compensare

Banca cu care am in desfasurare un contract de credit ipotecar m-a notificat (recomandata postala) ca urmeaza sa faca o emisiune de obligatiuni ipotecare (conform legii 304/2015) si ca dreptul meu de compensare fata de banca se suspenda in mod implicit daca nu ii notific cu 45 de zile ca nu vreau sa mi se suspende acest drept.
Totusi nimeni nu explica:
- ce inseamna acest drept de suspendare
- de ce este necesar ca pe perioada inscrierii createlor respective in portofoliul aferent obligatiunilor ipotecare sa se suspende acest drept
- cum as putea eu ajunge in situatia in care emitentul sa aibe debite fata de mine pentru a avea sens utilizarea dreptului la compensare
- ce avantaje/dezavantaje am daca mi se suspenda acest drept.
As aprecia daca puteti sa ma lamuriti un pic in legature cu cele de mai sus.

Alte discuții în legătură

Firma de recuperari gina_dirleci gina_dirleci Dosarul unui credit bancar a fost cumparat de o firma de recuperari. As dori sa stiu daca aceasta are vreo putere juridica in relatia cu titularul creditului, ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala Srb Srb Eu am depus o suma de bani la o firma de investitii. Astazi am primit aceasta notificare si daca imi puteti spune ce inseamna as aprecia ... (vezi toată discuția)
Suspendare si reesalonare credite persoana fizica Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Vreau sa solicit bancilor la care am credte, suspendarea si reesalonarea acestora, pe o anumita perioada, pe motiv de reducere a veniturilor - nu ... (vezi toată discuția)