avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Instruire privind NSSM SI PSI a noilor angajati.
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Instruire privind NSSM SI PSI a noilor angajati.

Cine poate face intructajul noului angajat din punct de vedere al NSSM si PSI intr-un SRL ca asociat unic, acesta fiind in acelasi timp administratorul firmei si angajatul propriei sale firme.Se autoinstruieste?
Cel mai recent răspuns: barbu1941 , utilizator 21:40, 8 Octombrie 2018
Dacă există relația angajat-angajator, probata prin CIM, există 2 variante pentru SSM si PSI:
- autoinstruire prin absolvirea unor cursuri pe linie SSM si PSI;
- încheierea unui contract de prestări servicii cu o firma specializata
Va multumesc pentru raspuns.Am sa va contactez pentru amanunte.Va doresc o zi frumoasa!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca firma nu are alti angajati in afara dvs. nu aveti obligatia sa organizati activitatea in domeniul ssm si/ sau psi-su, nici sa incheiati un contract de prestari servicii cu o firma autorizata si nici obligatia (este optiunea dvs.) sa urmati cursuri in domeniul ssm si PSI.
Pentru autoinstruire, gasiti legislatie pe internet. Neavand angajati, presupun ca activitatea dvs. este limitata si se desfasoara intr-un domeniu in care nu se inregistreaza riscuri profesionale deosebite.
Aveti si optiunea (alegerea va apartine) de a contacta o firma autorizata care contracost sa va intocmeasca niste materiale bazate pe legislatia existenta pentru autoinstruirea dvs.
Buna dimineata! Va multumesc pentru raspuns.Totusi vreau sa va explic urmatoarele:
-fiul meu,-inginer electronist,, si-a facut o firma si presteaza un servicu in strainatate la o fabrica. Pe mine m-a imputernicit cu toate problemele firmei. Sunt si eu inginer si am instruit o multime de oameni la RENEL, unde am lucrat .La angajarea unui salariat trebuie sa aiba fisa de instruire NSST si PSI :AM voie sa-l instruiesc eu? Cred ca nu. Autoinstruirea se poate face la sediu, pentru-ca la locul de munca il instruiesc clientii lui din fabricile in care este chemat sa-si desfasoare activitatea. Are loc de munca mobil, orientat la client .Eu doresc sa ma pun la punct cu toate problemele firmei, iar securitatea si sanatatea in munca sunt prioritare. Va multumesc inca odata pentru amabilitatea de- ami raspunde Va doresc un sfarsit de saptamana frumos!
Cu stima,
C: Barbulescu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mesajul dvs. ultim nu are nicio legatura cu discutia inceputa tot de dvs. Este o cu totul alta discutie.
Inteleg ca fiul dvs. lucreaza in strainatate iar dvs. va ocupati de firma. Nu precizati daca dvs. sunteti cel angajat sau aveti si alti angajati.
Daca firma nu are angajati (altii decat administratorul firmei - fiul dvs), mesajul meu anterior este de actualitate.
Daca dvs. sunteti cel angajat cu CIM trebuie sa fiti instruit de administrator (fiul dvs.) sau de un SEPP, respectiv o firma autorizata pentru domeniul psi-su cu care incheiati un contract de prestari servicii.
Imputernicirea data de fiul dvs. nu poate fi pentru instruire in domeniul ssm si psi-su. Va putea da imputernicire doar pentru partea administrativa si partea financiara.
Nu inteleg pe cine vreti dvs. sa instruiti.
Instruirea la clienti este instruire speciala, legata de conditiile de lucru din firmele acestor clienti si este in obligatia acestora. Instruirea in cadrul firmei dvs. (se completeaza fisa individuala de instruire la toate rubricile plus periodic) cu conditii specifice firmei dvs. (bazate pe identificarea si evaluarea riscurilor profesionale, specifice firmei) este cu totul altceva si este in responsabilitatea administratorului firmei - fiul dvs.
Daca doriti sa comentati dati clik pe "raspunde" pentru a nu mai aparea mesaje deja scrise care aglomereaza inutil discutia.

Alte discuții în legătură

Conducatorul locului de munca are contract de prest servicii TutuianuR TutuianuR Buna ziua ! Conducatorul locului de munca are contract de prestari servicii cu firma X. Poate el instrui si semna fisele de instruire ssm si su pt angajatii ... (vezi toată discuția)
Ssm pentru pfa zoltan_zoltan zoltan_zoltan Am un PFA fara angajati, adica eu sunt angajatul sa zicem. Am un contract cu o firma pe un santier. Ce document imi este necesar pe linie SSM? Acea fisa SSM ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii - ssm este necesara la firme mici? DEVEXPERTS DEVEXPERTS Protectia muncii - SSM Buna ziua, Am un SRL nou infiintat COD CAEN 6201, cu un angajat - pe mine - pe functia de programator. As dori sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)