avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Instruire privind NSSM SI PSI a noilor angajati.
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Instruire privind NSSM SI PSI a noilor angajati.

Cine poate face intructajul noului angajat din punct de vedere al NSSM si PSI intr-un SRL ca asociat unic, acesta fiind in acelasi timp administratorul firmei si angajatul propriei sale firme.Se autoinstruieste?
Cel mai recent răspuns: barbu1941 , utilizator 21:40, 8 Octombrie 2018
Buna seara! Nu doresc sa intru cu dumneavoastra intr-o polemica. Locul de munca este mobil, la clientii la care presteaza serviciul, Sa inteleg ca in acest caz instruirea la locul de munca se refera doar la activitatea desfasurata la sediul social? Recunosc ca eu am iesit din activitate din 2003, nu mai sunt la curent cu legislatia specifica securitatii si sanatatii in munca. In acest caz instruirea la locul de munca si cea periodica se face conform Regulamentului intern? Instructajul facut de beneficiar, nu se trece in fisa prestatorului de servicii, care ramane la sediul firmei . Cum sa procedam in acest caz, pentru a face corect instruirea periodica si cea la locul de munca. ? Va mutumesc anticipat.
Cele 3 instruiri obligatorii cad in sarcina angajatorului indiferent de locul unde presteaza activitatea si tin de materiale de instruire proprii, ale firmei al carui angajat este cu contract individual de munca. Aceste instruiri se mentioneaza in fisa individuala de instruire ssm (vezi art. 77 din Hg nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare). Sunt aplicabile prevederile
-art. 81 (1) Rezultatul instruirii lucratorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca se consemneaza in mod obligatoriu in fisa de instruire individuala, conform modelului prezentat in anexa nr. 11, cu indicarea materialului predat, a duratei si datei instruirii.
(2) Completarea fisei de instruire individuala se va face cu pix cu pasta sau cu stilou, imediat dupa verificarea instruirii.
(3) Dupa efectuarea instruirii, fisa de instruire individuala se semneaza de catre lucratorul instruit si de catre persoanele care au efectuat si au verificat instruirea.
(4) Fisa de instruire individuala va fi pastrata de catre conducatorul locului de munca si va fi insotita de o copie a ultimei fise de aptitudini completate de catre medicul de medicina muncii.
(5) Fisa de instruire individuala se pastreaza in intreprindere/ unitate, de la angajare pana la data incetarii raporturilor de munca.
Aceste instruiri se efectueaza in baza unor materiale proprii firmei la care este angajat lucratorul cu contract individual de munca. Locul de munca este cel din cadrul firmei angajatoare.
Pentru a efectua activitati la beneficiari se incheie contracte de prestari servicii. Inainte de inceperea lucrarilor la clienti/ beneficiari (acolo unde dvs., considerati eronat ca fiind loc de munca mobil, chiar daca il schimba la anumite intervale de timp) se efectueaza instruirea ssm cu respectarea prevederilor art. 82 si consemnarea instruirii se face intr-o fisa colectiva a clientului conform modelului din anexa 12. Aceasta instruire are in vedere materiale de instruire proprii firmei client/ beneficiar.
Daca nu cititi cu atentie actele normative nu va veti lamuri.
V a multumesc cu intarziere, am fost plecat din localitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducatorul locului de munca are contract de prest servicii TutuianuR TutuianuR Buna ziua ! Conducatorul locului de munca are contract de prestari servicii cu firma X. Poate el instrui si semna fisele de instruire ssm si su pt angajatii ... (vezi toată discuția)
Ssm pentru pfa zoltan_zoltan zoltan_zoltan Am un PFA fara angajati, adica eu sunt angajatul sa zicem. Am un contract cu o firma pe un santier. Ce document imi este necesar pe linie SSM? Acea fisa SSM ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii - ssm este necesara la firme mici? DEVEXPERTS DEVEXPERTS Protectia muncii - SSM Buna ziua, Am un SRL nou infiintat COD CAEN 6201, cu un angajat - pe mine - pe functia de programator. As dori sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)