avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... verificare liste cote de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

verificare liste cote de intretinere

Va rog sa-mi spuneti ce cod CAEN/obiect de activitate trebuie sa am la PFA sau SRL pentru a face verificari de liste plata cote de intretinere la asociatiile de proprietari (nonprofit). Conform Legii noi 196/2018,art 59,60,61 cei cu studii medii economice pot fi cenzori, iar eu fiind economist (dar nu membru CECAR) nu pot?? Nu scrie, iar consultant fiscal nu pot fi deoarece nu sunt expert si in CECAR. Pe contract de mandat nu aproba deoarece asociatiile vor sa nu achite multe taxe la buget, desi au angajati cu ct de munca ingrijitorii, mecanici. Presedintele este pe mandat si poate membrii din comitet. Eu cred ca au omis in lege ,,economistii,,.ce sa fac sa fiu legal si in regula in fata Primariei la un control?
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2018
,
Cel mai recent răspuns: , 21:33, 19 Septembrie 2018
Va angajati cu c.i.m., PF cu studii superioare in domeniul economic, nu trebuie sa fiti membru CECCAR.

Articolul 46
(1) La adunarea proprietarilor în vederea constituirii asociației de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenți un comitet executiv format din președintele asociației de proprietari și un număr par de membri, precum și un cenzor sau o comisie de cenzori și vor hotărî numărul membrilor acestora și durata mandatelor lor. Alegerea acestora se face cu jumătate plus unu din numărul proprietarilor prezenți. Durata mandatelor nu poate fi mai mare de 4 ani și pot fi reînnoite.
(2) Dacă dintre membrii asociației de proprietari nu se poate alege un cenzor, atunci adunarea generală a proprietarilor mandatează comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociației de proprietari, persoană fizică cu studii superioare în domeniul economic sau juridic ori persoană juridică cu domeniul de activitate contabilitate, audit financiar sau consultanță în domeniul fiscal, pe bază de contract individual de muncă sau, după caz, contract de prestări de servicii.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2018
cyan, moderator
Multumesc pentru raspuns, dar nu vor cu cim deoarece sunt de achitat taxe la stat, vor sa le eliberezi factura. Atunci ce SRL sau PFA trebuie sa am? Ce cod caen sau obiecte de activitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)
Angajare cenzor extern pt asociatia de proprietari MihaiBvn MihaiBvn Buna seara, Am nevoie de o clarificare. La sedinta initiala de constituire a asociatiei s-a ales un cenzor extern, cu un salariu net de 350 RONi, caruia, in ... (vezi toată discuția)
Obligativitate existenta cenzor Alex_51 Alex_51 Care este articolul din lege care prevede obligativitatea existentei unui cenzor? (vezi toată discuția)