avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragere Asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragere Asociat

Buna seara, am o firma cu 2 asociați, împărțirea fiind 75% cu 25%, dintre care , asociatul cu 25% vrea sa se retragă din societate ( SRL) fără nici o pretenției . Care este procedura și ce acte trebuiesc întocmite ! Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ROXANA IONELA HRISOVESCU , Consilier juridic 07:18, 22 Septembrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura este următoarea, ca și documente aveți nevoie de cărțile de identitate și ultimul act constitutiv.Se va întocmi hotărâre Aga prin care asociatul care se retrage cesioneaza celuilalt părțile sociale.Cel care primește părțile sociale va participa la capital, profit beneficii pierderi în procent de 100%.Dacă celălalt este și administrator trebuie sa hotărâți exact dacă se revoca și din administrare.Se actualizează actul constitutiv și cel care primește părțile sociale va da declarație pentru îndeplinirea condițiilor legale privind calitatea de asociat unic/ administrator, după caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare actionariat/administrator lalatz lalatz Buna seara.Am si eu o nelamurire in privinta unei renuntari la un actionariat intr-o firma.Sotul meu doreste sa se retraga dintr-un srl cu 2 asociati 50 -50.Se ... (vezi toată discuția)
Acte preluare societate. VASSY VASSY Buna ziua, Ma confrunt de ceva timp cu o preluare de societate. Cesioneaza 2 asociati si o preia alti 2 asociati.Nu este greu, dar de cate ori s-a intamplat ... (vezi toată discuția)
Iesire din societate asociat, lichidare valersucala valersucala Care sunt demersurile legale de iesire a unui asociat dintr-o societate srl in care detine 50%, in care este si administrator. Asociatul poate cere lichidarea ... (vezi toată discuția)