avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Fiscalitate in domeniul artei
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Fiscalitate in domeniul artei

Ce forma legala poate avea o persoana fizica care realizeaza produse "handmade", fara caracter de permanenta? Ca liber profesionist in domeniul designului poti fi fara o calificare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: anca_ro , utilizator 14:09, 24 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca exista mai multe formule de vandut produse handmade, cu contract de drept de autor, vanzare din patrimoniul personal... nu ma pricep, poate stie cineva ca as fi si eu curioasa.

Pentru caracter de permanenta se foloseste de obicei formula PFA, cod caen 3299 fabricarea altor produse manufacturiere - desi descrierea acestui cod caen (cea amanuntita) nu se prea potriveste pe handmade, doamnele de la oficiul comertului unde va veti infiinta PFA-ul, asta recomanda. Mai exista si cod caen 3213 daca vreti sa faceti bijuterii din materiale nepretioase, 3240 pt fabricarea jocurilor si jucariilor, etc. Daca va trebuie o hartie care sa va dovedeasca calificarea in aceste domenii este cam la latitudinea persoanei pe care o nimeriti la ghiseu, Daca va cer ceva am inteles ca va puteti inscrie intr-o asociatie de mestesugari din zona dvs. care va poate da un certificat / atestat ceva pe baza unei evaluari facute de ei ale produselor dvs.
In plus va trebuie si un cod caen care sa va permita sa si vindeti aceste produse, nu doar sa le produceti - acest cod fiind diferit in functie de unde se va face vanzarea, online sau prin piete, targuri, magazine, direct clientilor etc. La PFA trebuie tinuta contabilitatea in partida simpla, e mai usor ca la SRL-uri dar tot bataie de cap daca alegi sa ti-o tii singura.
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2018
anca_ro, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Handmade - cod c.a.e.n / autorizatie p.f.a Genesa Genesa Buna ziua, Ma gandeam la confectionerea si comercializarea unui produs HANDMADE. In lununile Nombrie-Decembrie-Februrarie va avea o linie de confectionare a ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen imi trebuie pentru decoratiuni handmade? fringescience fringescience vreau sa imi deschid un magazin online in care sa vand ornamente si decoratiuni handmade, facute de mine, din material textil sau lemn, cum ar fi sosetele ce ... (vezi toată discuția)
Autorizatie mediu caen 3299 imike imike Buna Ziua codul caen 3299 fabricarea altor produse manufacturiere, cu legatura acest cod caen obligatoriu autorizatie de mediu? (vezi toată discuția)