avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general OBICTE DE INVENTAR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

OBICTE DE INVENTAR

BUNA ZIUA
am primit o donatie (cadou) de la o persoana mai multe obiecte care i-mi sunt necesare unui IF si vreau sa le inventariez CUM SE PROCEDEAZA ???
multumesc
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 21:26, 25 Februarie 2010
Sunteti persoana juridica sau fizica?
Daca sunteti persoana juridica donatia se inregistreaza 303-7582.Inventarierea se face ca si la celelalte bunuri detinute conform OMFP nr. 2861/09.10.2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea si efectuarea inventarierii...
multumesc,
sunt persoana fizica IF
incerc sa ma descurc singura cu acest if dar se pare ca din iunie2009 de cand am deschis-o nu am invatat nimic,am fost la finante si am intrebat si inafara de decont semestrial,registru de casa 200,220 nu am primit nici o informatie
JUNGLA ? fiecare cum poate... in contextul ca am facturat de 4 ori sume mici nu pot sa-mi permit un contabil
pentru inregistrarea in patrimoniul IF a obiectelor primite cu titlu de donatie :
- fie aveti un document emis de donator pe numele IF, si atunci acela va fi documentul in baza caruia faceti NIR si bon consum ( daca val individuala a unui obiect este 1800 lei aveti un mijloc fix ) . In acest caz nu veti putea trece pe cheltuieli obiectele respective , ele fiind primite cu titlu gratuit . Nu vad nici de ce le-ati mai trece in patrimoniul IF atit timp cit nu veti deduce cheltuiala , dar ... nu am toate informatiile si discut teoretic acum
- fie aveti un document emis de donator catre Dvs, persoana fizica . In acest caz veti intocmi un :borderou de achizitie de la persoane fizice " pe modelul
de la pagina 137din OMEF 3512, asa cum apare publicat in Monitorul Oficial.
Am incercat sa postez un link, dar legatura nu functioneaza bine .
Dar omef 3512 il gasiti cu usurinta pe net.
Apoi NIR si bon consum, cu observatiile de mai sus .
In aceasta situatie puteti da valoare respectivelor obiecte si le veti putea trece si pe cheltuieli in registrul de incasari si plati , si apoi in registru inventar, ca bunuri apartinind IF.
Daca val individuala a unui bun este > de 1800 lei, atunci acela este mijloc fix si va fi trecut pe cheltuieli la valoarea lunara a amortizarii .
Daca e asa, spuneti sa va spun cum e cu amortizarea.
Daca doriti sa cititi despre contabilitatea in partida simpla , cautati omef 1040.
Mai cititi si art 48 din codul fiscal, care va spune despre cheltuieli si venituri.
Si puteti citi si omef 3512 , pentru a vedea ce documente trebuie intocmite ,bineinteles, adaptat la specificul activitatii Dvs .
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare birotica cristian_conea cristian_conea Care sunt conditiile pt.a se calcula amortizare pt. niste articole de birotica (am citit undeva ca trebuie sa aibe o valoare de peste 1800 lei). Sunt titular ... (vezi toată discuția)
Stocuri cont contabil 303 cristina29 cristina29 Buna dimineata! Apelez din nou la bunavointa Dvs, si va cer ajutorul! Am anumite nelamuriri in privinta reformelor stocurilor de produse aferente ct.-ului ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal inventar florinft florinft Sunt de curan Persoana Fizica Autorizata. Obiectul de activitate: comert cu ridicata (export piese schimb). Platitor de TVA. Primesc comenzi de piese schimb ... (vezi toată discuția)