avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura fara tva-prestari servicii ue
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura fara tva-prestari servicii ue

buna ziua! ma numesc maria si am o mica problema. in luna oct. 2009 un prieten m-a rugat sa-i tin contabilitatea firmei(codul caen 1413). am facut angajari iar la sarsitul lunii cand am vrut sa fac clientii si furnizorii am avut o surpriza: factura emisa catre o firma din londra fara tva. Mentionez ca eu lucrez ca si contabil intr-o scoala, iar tva-ul nu imi este ff clar?! in contract se invoca art. 128 paragraful 10 si art. 3 din ordinul 2221/2006. intrebarea mea: daca este corect sa se taie factura in lire si fara tva cu toate ca firma din romania este platitoare de tva si cum inregistrez in contabilitate?
Cel mai recent răspuns: JolieCont , Contabil 11:18, 10 Noiembrie 2009
Ce servicii? Exista cod valid de tva? Care este locul prestarilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon tva urgent va rog denisa2011 denisa2011 Buna ziua! Am o sc neplatitoare de TVA infiintata in 2009. Se pare ca in oct 2010 am depasit plafonul maxim de 35000 euro, am fost la finante si mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Taxa este datorată de către cumpărător sacko sacko Bună ziua, Am primit o factură de la o firma din Bulgaria reprezentand Ferryboat, valoare TVA este zero. Firma are cod valid de inregistrare TVA, am ... (vezi toată discuția)
Transport de marfa international  dragos dragos Buna ziua am un contract de transport marfa de la o casa de expeditie din romania pe relatie ELVETIA-ROMANIA va rog sa-mi spuneti cum se face factura pentru ... (vezi toată discuția)