avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare Asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare Asociatie

Buna ziua, Stiu ca in cazul in care sediul social al unei Asociatii este declarat in cadrul unui apartament, e necesar sa obtin acordul scris de la vecinii cu peretii comuni si de la Asociatia de Proprietari. Intrebare: Acest acord trebuie autentificat la notar ? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 14:54, 10 Octombrie 2018
Nu. Este un formular in care in partea de sus este acordul scris de la vecinii, apar numele, date din buletin si semnaturile vecinilor implicati iar in partea de jos acordul de la Asociatia de Proprietari cu semnaturile si stampila corespunzatoare.
As mai avea o intebare...In cazul in care sediul social este declarat intr o casa...care totusi are pereti comuni ...e necesar acordul vecinilor?
multumesc
Depinde de instanta. Unele judecatorii nu cer niciun act de la vecini sau asociatia de proprietari, altele cer numai daca rezulta ca urmeaza sau ar putea urma sa se desfasoare activitati specifice cu membrii sau cu publicul sau beneficiarii la acel sediu sau nu se mai locuieste acolo ci devine efectiv sediu de persoana juridica.... daca in contractul de inchiriere sau comodat scrie ca nu se vor desfasura la sediu asemenea activitati si ramane in continuare in fapt locuinta, logic nu ar trebui sa se ceara acordul venicilor sau al asociatiei de proprietari, dar totusi unele instante cer..... desi nu sunt incidente dispozitiile art.40 din Legea 196 / 2018, pentru ca in asemenea situatii nu se schimba destinatia spatiului, Acel model de acord de care se tot vorbeste este facut de ONRC pentru societati, nimic nu ii indica aplicabilitatea in cazul ONG-urilor....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie - acord asociatie proprietari & vecini pentru sediu grunwald grunwald Buna ziua, Pe langa contract de comodat e necesar si un acord al asociatiei de proprietari respectiv al vecinilor care au pereti comuni cu apartamentul de ... (vezi toată discuția)
Sediu social la bloc- inteles "vecini" eugen82 eugen82 Intr-un apartament de bloc proprietate personala doresc sa inregistrez sediul social al unui srl in care sint asociat. Sediul va fi pe baza de contract de ... (vezi toată discuția)
Shimbare de sediu social Ionut 81 Ionut 81 Buna seara am o firma si vreu sa schimb sediul social,la locatia unde vreau sa fie sediul social sunt parinti mei propietari dar unul dintre ei este decedat ... (vezi toată discuția)