avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren Bucuresti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren Bucuresti

Buna ziua,

Strabunica a avut un teren in Bucuresti care i-a fost confiscat de catre guvernul comunist. Dupa revolutie bunicul nu a intreprins nici un fel de demersuri in vederea retrocedarii.
Singurii pasi facuti in acest sens au fost in 1998 cand mama mea a descoperit un testament al strabunicii si a reusit sa faca rost de cadastru al terenului.
Din acel moment nu s-a mai intamplat nimic. Intrebarea mea este, mai pot depunde un dosar de retrocedare ?
Mentionez ca detin testamentul, cadastrul, actele de nastere/deces/casatorie ale strabunicilor si cam atat. Pot obtine actele de confiscare/proprietate de la arhiva ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 18:01, 23 Septembrie 2018
Buna ziua!
Lista imobilelor nationalizate din anul 1950 o gasiti aici [ link extern ]

[ link extern ]

LEGE nr. 165 din 16 mai 2013 (*actualizata*)
privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu decretul 92/1950 si cu primaria. arhivele naționale ... carolina21000 carolina21000 Problema cu decretul 92/1950 si cu Primaria. Arhivele Naționale Bucuresti mi-au dat procesul verbal de la decretul 92/1950 unde scrie ca strabunicul meu ... (vezi toată discuția)
Cadastru pentru 2 terenuri cu clădire parțial pe ambele sicmar sicmar Situația: 1. Imobil (teren și construcții) retrocedat pe drept comun (nelegală aplicare a decretului 92/1950). 2.În perioada comunistă pe teren ... (vezi toată discuția)
Strabunicul meu apare intr-un proces verbal de nationalizare ... papusica20000 papusica20000 Strabunicul meu apare intr-un proces verbal de nationalizare cu 3 case nationalizate, pentru una din case am castigat despagubiri. Problema este ca in decretul ... (vezi toată discuția)