avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan, permis din UK. Ce risc acum? ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan, permis din UK. Ce risc acum? Polițistul mi-a spus că o să fie anulat și 2 ani n-o să mai pot da examen pentru redobândire

Am fost oprit de poliție și depistat cu 0.54 g alcool pur in aerul respirat. Țin sa Menționez ca sunt la prima abatere. Am fost dus la spital pt recoltarea probelor biologice. Permisul îl aveam de UK. Politistul mi-a spus ca o sa fie anulat iar doi ani nu am voie sa dau pt redobândire . Întrebările mele sunt următoarele. Ce risc acum? Credeți ca procurorul o sa înainteze dosarul in curte și o sa mi anuleze permisul? Dacă se întâmpla asta, cât timp nu o sa mai pot da pt permis? Dacă îmi declar in UK permisul ca pierdut eu primesc altul in decurs de câteva zile . Nu am de gând sa l folosesc in România decât acolo pt ca am nevoie . Credeți ca ar fi o idee buna ?
Mulțumesc .
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Onut puiu , utilizator 10:15, 6 Iunie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 336 alin. 1 c.p.
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se trimite la organul emitent, care hotaraste ce face cu el in functie de reglementarile in vigoare. Daca e permis emis in UK nu il pot anula autoritatile din Romania.
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Odata intors in UK, luati legatura cu cei de la DVLA ptr a va elibera un duplicat, fiti onest si explicati de ce a fost retinut. Permisul de UK nu poate fi anulat pe teritoriul unui alt stat si (norocul dvs) nici nu vor fi consecinte in ceea ce priveste dreptul de a conduce in UK (sau in orice alt stat UE). In Romania veti fi urmarit penal si ca sa evitati tergiversarea indelungata prin sali de judecata, va trebui sa recunoasteti fapta in fata procurorului de caz si veti primi mai mult ca sigur o pedeapsa cu suspendare. Aici va sfatuiesc sa angajati un avocat care sa va reprezinte. Dreptul de a conduce pe teritoriul Romaniei va va fi suspendat, judecatorii vor decide perioada, in plus veti plati o amenda intr-un cuantum stabilit de instanta. Nu faceti greseala de a mai conduce in Romania in perioada suspendarii dreptului, altfel riscati sa ajungeti la executarea pedepsei. Si nici nu va sfatuiesc sa mintiti autoritatile din UK ca ati pierdut permisul...
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2018
tomaion, utilizator
DVLA driver licensing enquiries:
Telephone: 0300 790 6801
Monday to Friday, 8am to 7pm
Saturday, 8am to 2pm
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2018
tomaion, utilizator
multumesc foarte mult! raspunsul dumneavoastra mi-a fost de mare ajutor! as vrea sa va mai intreb ceva. care credeti ca ar fi beneficiile sa-mi angajez avocat pt a ma reprezenta daca am recunoscut fapta si am cooperat cu autoritatile si incontinuare voi coopera. cu ce credeti ca ma va ajuta avocatul sau care sunt plusurile daca o sa am un avocat, si care sunt minusurile daca nu o sa am avocat? ma puteti lamuri? Multumesc mult!
Nu sunt avocat dar am tot vazut in cercuri de amici / cunostinte si am tot citit despre cazuri similare cu al dvs. Unii au ales varianta fara avocat sau (si mai rau) sa conteste / sa nu recunoasca si eventual sa faca apel la sentinta pronuntata in recurs.
In cazurile stiute de mine (si sunt destule) toti ce au recunoscut stiind ca au incalcat legea, au beneficiat de clementa. Cei ce au ales sa se puna Gigi Contra, au avut de pierdut, procesul durand inca 6-8 luni, timp in care tot nu puteau conduce...
Din ce ati relatat, am inteles ca aveti domiciliul in UK. Deci, fiind in UK, nu o sa puteti fi mereu prezent la termenele dosarului penal pe rol. Chiar mergand pe recunoasterea faptei, procurorul va instiinta instanta de judecata, dupa care tribunalul va dispune cand se vor judeca termenele...si credeti-ma, poate dura mai bine de un an chiar si recunoscand fapta...am un amic personal care a recunoscut si tot a durat 16 luni pana s-a terminat procesul si s-a pronuntat sentinta.
Daca sunteti in tara si credeti ca veti putea ajunge la termenele de judecata, atunci puteti opta si pentru varianta fara avocat (oricum nerecomandata).
Rolul avocatului in cazul dvs este de a va prezenta ca pe cineva care vinovat fiind, si-a recunoscut vina, isi asuma faptele si va prezinta intr-o lumina mai favorabila din toate celelalte puncte de veder ce completul le poate lua in considerare (prima abatere, recunoasterea faptei, bun familist etc...stiu avocatii ce anume va poate ajuta la "indulcirea" pedepsei. Tot avocatul se va interesa constant de situatia dosarului, termene, documente / acte doveditoare in folosul dvs care sa va puna intr-o lumina ceva mai favorabila...La individualizarea pedepsei se va tine cont de circumstantele reale si personale de la caz la caz.
Si motive sa va angajati un avocat (sau nu, caci sunt si avocati care din pacate nu sunt profesional capabili...) le puteti deduce si dvs daca doar tastati "alcool la volan" pe acest portal
www.avocatnet.ro/cautare?q=a...

Alte discuții în legătură

Redobandirea dreptului de a conduce autovehicule pe teritoriul romaniei seat seat Buna ziua, am fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendarea executarii pentru condus sub influenta bauturilor alcoolice. Sentinta s-a pronuntat pe 1 ... (vezi toată discuția)
Permis englezesc reținut de romania Sixsandu Sixsandu Bună ziua. În martie 2017 am fost prin băut la volan cu o alcolemie de 0.69. În acel moment aveam permis englezesc deoarece munca de acolo asa cerea și ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat in anglia cmf139 cmf139 Am primit o interdictie de a mai conduce in Anglia pe timp de un an datorita nivelului de alcool in timpul verificarii de catre politie. Mentionez ca permisul ... (vezi toată discuția)