avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bună ziua! Am depus cerere la nivelul unității ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bună ziua! Am depus cerere la nivelul unității pentru plata ...

Bună ziua!
Am depus cerere la nivelul unității pentru plata cu ora, sunt calificată, dar toate orele au fost luate de către director. Cine are prioritate? Cum se alocă orele? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: mmhai , utilizator 08:24, 22 Martie 2021
1. ORDINEA OCUPĂRII POSTURILOR/CATEDRELOR/ORELOR ÎN REGIM DE PLATĂ CU ORA

A. Încadrarea în regim de plata cu ora a personalului didactic de predare titular în unitatea de învăţământ.
După încheierea contractelor individuale de muncă pe perioadă nedeterminată/determinată, cu personalul didactic calificat repartizat conform Metodologiei, directorul unităţii de învăţământ atribuie, prin decizie, posturile didactice/catedrele/orele rămase neocupate în regim de plata cu ora personalului didactic de predare titular în unitatea de învăţământ, la solicitarea, în scris, a acestuia.
a. Directorul comunică la inspectoratul şcolar, în perioada prevăzută în Calendar, situaţia încadrării în regim de plată cu ora a titularilor unităţii
b. Personalul didactic titular căruia i s-a atribuit ore în sistem de plata cu ora încheie contract individual de muncă în regim de plata cu ora cu directorul unităţii de învăţământ.

După atribuirea posturilor didactice/catedrelor/orelor rămase neocupate în regim de plată cu ora personalului didactic de predare titular în unitatea de învăţământ, directorii unităţilor de învăţământ în care mai rămân posturi didactice/catedre/ore neocupate acordă avizul pentru încadrarea în regim de plată cu ora, în baza prezentării unui curriculum vitae care să conţină elemente relevante cu privire la activitatea profesională, următoarelor categorii de personal:

B. personalul didactic de predare titular în altă unitate de învăţământ;
C. specialiştii consacraţi în domeniul de specialitate al curriculei şcolare;
D. personalul angajat în alte domenii de activitate;
E. personalul didactic pensionat.
[ link extern ] .
Și directorul unde se încadrează? poate să-și dea sieși ore prin CA? LEGEA SPUNE CĂ DOAR CU AVIZ ISJ....dacă un cadru didactic titular solicită o oră din 2, iar directorul le ia pe amândouă, cine reglementează situația?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata la ora yone2010 yone2010 CINE ARE ÎNTÂIETATE LA PLATA LA ORĂ TITULARUL ÎN SPECIALITATE SAU CEL CARE ARE DUBLĂ SPECIALIZARE ,DAR TITULAR ÎN ALTĂ SPECIALITATE? (vezi toată discuția)
Plata cu ora director scoala Lauramoro Lauramoro Am citit cu atentie legislatia stufoasa privind plata cu ora in acest an scolar si as vrea si o alta parere!In scoala noastra un profesor titular doreste 2 ore ... (vezi toată discuția)
Câte ore poate primi la pco un profesor titular, peste norma ... filipiulia1@gmail.com filipiulia1@gmail.com Câte ore poate primi la PCO un profesor titular, peste norma de 18 ore? Maxim o jumătate de normă, sau o normă? (vezi toată discuția)