avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Actiune de regres
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Actiune de regres

Am avut un accident rutier pe data de 19.07.09 Eu am fost vinovat in cazul dat. Revizia tehnica era valabila pina in luna iulie. Eu am testat masina pe data de 18.07.08. Pina cind este ea valabila? Are dreptul asiguratorul sa imi refuze asigurarea? Plus la asta data de 18 anul 2009 a cazut simbata. iar duminica a avut loc accidentul.
Cel mai recent răspuns: Adelaida Fulea , Avocat 15:11, 12 Noiembrie 2009
La ce fel de asigurare va referiti?Casco sau RCA?
Nu este casco ,este asigurare simpla obligatorie
Verificarea ITP, este valabila 2 ani.In certificatul de inmatriculare gasiti data la care trebuie facuta noua inspectie.Raspunderea civila auto, acopera si asfel de cazuri.
Ati fost deja contactat de asigurator?Presupun ca avizarea de dauna a fost facuta de victima, de unde aceasta banuiala de refuz?
Luindu-ne dupa titlu, ati fost chemat in judecata pt. regres?
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
nucu$, utilizator
In conformitate cu prevederile art. 26 din Ordinul CSA nr. 20/2008, societatea de asigurare cu care ati incheiat asigurarea de raspundere civila auto obligatorie este obligata sa despagubeasca c/v reparatiilor produse autoturismului avariat din vina dvs. Dupa plata despagubirii, asiguratorul se va putea indrepta cu actiune in regres impotriva asiguratului, in baza prevederilor art. 58 din Legea nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, numai in cazul in care accidentul a fost produs cu intentie sau este urmare a savarsirii unei infractiuni.
In cazul dvs., neefectuarea la termen a reviziei tehnice nu constituie infractiune, deci societatea de asigurare care preia despagubirea pagubitului din accident nu va poate urmari, prin actiune in regres, pentru recuperarea despagubirii achitate.
Da am primit o scrisoare cu titlul actiune de regres. Acolo mi se cere sa inapoiez suma cheltuita de asigurator pentru reparatia masinei pagubitului. Va rog sa imi explicati ce trebuie eu sa interprind in cazul dat?

Alte discuții în legătură

Conditie rca iustinian13 iustinian13 imi poate spune cineva, daca o persoana conduce un autoturism sub influenta bauturilor alcoolice si produce un accident de circulatie, asiguratorul rca va ... (vezi toată discuția)
Raspunderea asiguratorului Gutzaaa Gutzaaa Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Raspunde polita RCA daca s-a produs un accident ca urmare a unei infractiuni si ulterior s-a pronuntat scoatere de sub ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie andrale andrale Daca un conducator auto cu alcoolemie a produs un accident din vina lui,cel accidentat beneficiaza de asigurarea obligatorie a vinovatului baut? (vezi toată discuția)