avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... conditie rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

conditie rca

imi poate spune cineva, daca o persoana conduce un autoturism sub influenta bauturilor alcoolice si produce un accident de circulatie, asiguratorul rca va despagubii persoana prejudiciata si se va intoarce cu actiune in regres impotriva conducatorului auto vinovat?
si daca imi puteti spune si temeiul legal
multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:05, 15 Noiembrie 2010
Legea 136/1995 art.58(cazurile de regres)
b)accidentul a fost produs in timpul comiterii unor fapte incriminate de dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice ca infractiuni savarsite cu intentie,chiar daca aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau in timpul comiterii altor infractiuni savarsite cu intentie
O va despagubi dar va face regres impotriva soferului aflat in stare de ebrietate daca alcoolemia a depasit 0,8 la mie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea asiguratorului Gutzaaa Gutzaaa Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Raspunde polita RCA daca s-a produs un accident ca urmare a unei infractiuni si ulterior s-a pronuntat scoatere de sub ... (vezi toată discuția)
Actiune regres asigurator milikutza milikutza Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca un sofer cu 1.21 alcool in sange vinovat de un accident cu victima se incadreaza intr-unul din cazurile ... (vezi toată discuția)
Actiune de regres Dumitru652 Dumitru652 Am avut un accident rutier pe data de 19.07.09 Eu am fost vinovat in cazul dat. Revizia tehnica era valabila pina in luna iulie. Eu am testat masina pe data ... (vezi toată discuția)