avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Încredințare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Încredințare minor

Ce șanse am in încredințarea minorului de 3ani ca mama ,originara din Republica Moldova fiind căsătorită in Romania,si daca as obție încredințarea,as pute sa merg in Moldova pt a trai cu minorul,fara a avea nevoie de acordul tatălui?

Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 13:26, 24 Septembrie 2018
Fara acordul tatalui nu puteti iesi din tara decat daca ati avea custodie exclusiva.
Instantele romane nu dau autorizatii de export pt copiii romani nascuti pe teritoriul national si cu parinti romani.
Cand v-ati casatorit, v-ati casatorit in Romania, copilul a fost recunoscut de catre tata, deci a priori nationalitatea acestuia este romana, cand ati nascut maternitatea era romana, copilul a crescut timp de 3 ani in Romania, deci va trebui sa continuati sa traiti in Romania daca vreti sa traiti cu copilul.
Fara acordul tatalui nu veti putea lua copilul in RM nici macar in vacante!
Contactati un avocat pt a vedea in ce conditii ceea ce doriti are sanse de a fi obtinut
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2018
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi in divortul de un cetatean egiptean maria_toma maria_toma Buna ziua ! Sunt o cetateana romana si planuiesc sa ma casatoresc in curand cu un cetatean egiptean musulman, in Romania. Am dori sa traim apoi fie in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sper ca site ul mai este funcțional.. sunt cetățeancă ... Carolina09 Carolina09 Buna ziua sper ca site ul mai este funcțional.. Sunt cetățeancă a Republicii Moldova de curind am primit cetățenie română,luna aceasta deja trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Divort anutsa22 anutsa22 Daca aveți plăcerea sa îmi răspundeți la situația în care ma aflu. Sunt moldoveanca căsătorit cu un roman. În situația în care am ajuns după ... (vezi toată discuția)