avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Grațiere la pedeapsă
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Grațiere la pedeapsă

Bună ziua! Soțul meu a fost implicat într-un accident soldat cu o victimă.
A depășit linia continua și a acroșat un om.
Acum la Cluj s-@ dat sentința definitivă și i-a suspendat carnetul pe un an.
Oare nu se poate face apel la legea grațierii, sau sa plătească o amendă penală mai mare, dar sa nu-i ia permisul sau sa -l ia pe o perioadă mai scurtă.
Va rog să-mi spuneți dacă există vreo soluție.
Mulțumesc
Daca a fost condamnat, permisul se anuleaza, nu se suspenda.
Are dreptul dupa 1 an de zile de la hotararea definitiva, sa sustina examen pentru un nou permis, in conditiile in care nu are stabilita vreo pedeapsa complementara sa nu conduca in termenul de supraveghere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal ( perioada de incercare ) emanuel199 emanuel199 Buna ziua ... Un prieten de al meu a fost condamnat pentru ucidere din culpa intr-un accident rutier ce s-a soldat cu victima . Pedeapsa sa a fost de 1 an si 4 ... (vezi toată discuția)
Permis auto anulat nncristi nncristi Buna ! In data de 05.02.2009 am avut un accident rutier in Oradea soldat cu victime usoare. Acestia au facut plangere fiind incadrati in 15 si 12 zile de ... (vezi toată discuția)
Cand pot da examenul de conducere din nou? RemusI RemusI Buna ziua, Am fost condamnat pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si accident fara daune materiale si fara victime, la 1 an si 8 luni ... (vezi toată discuția)