avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Trecere de la SRL la Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Trecere de la SRL la Intreprindere Individuala

Buna ziua

Detin un SRL,si vreau sa trec pe Intreprindere individuala,care sunt pasii de urmat?
Activitatea vreau sa o continui,am nevoie iarasi de toate aprobarile,autorizatiile pentru nou organizare juridica?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Alex1302 , utilizator 20:26, 25 Septembrie 2018
Buna ziua.
Pentru a putea avea o Intreprindere individuala, trebuie mai intai sa radiati SRL-ul, apoi sa infiintati II-ul. Trecerea de la o forma de organizare la cealalta nu se poate face decat in acest mod. Odata cu cererea de infiintare a II-ului, va trebui sa depuneti si declaratia model 2, pt. autorizarea activitatilor.
Radierea srl-ului se face in 2 etape si dureaza 45 zile. Infiintarea II-ului dureaza 3 zile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, o luati de la capat cu obtinerea autorizatiilor, cu incheierea altor contracte cu firmele de utlitati, daca e cazul la dumneavoastra. Daca aveti bunuri achzitionate pe srl si cum ele va sunt necesare pe noua I.I., mai intai infiintati I.I., vindeti cu factura bunurile de pe srl pe I.I. si apioi radiati srl-ul.
Multumesc frumos!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detin o intreprindere individuala si doresc sa imi fac o s.c. seaman64 seaman64 In prezent detin o Intreprindere Individuala cu domeniul de activitate transport persoane in regim taxi si doresc sa imi fac o S.C. si sa trec autorizatiile ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu un srl suspendat dupa ce trece perioada de suspendare? adela05 adela05 Buna ziua, Ce se intampla cu un SRL suspendat dupa ce trece perioada de suspendare? Daca nu se reia activitatea, ONRC solicita dizolvarea societatii? (vezi toată discuția)
Cum se inchide un srl? BACAOANU BACAOANU Buna ziua, as dori sa stiu care sint conditiile in care pot inchide un SRL, pe care nu am mai lucrat de 2 ani si care sint costurile? Mentione ca nu am datorii ... (vezi toată discuția)