avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum pot sa recuperez banii dati ca imprumut?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum pot sa recuperez banii dati ca imprumut?

Am imprumutat o persoana cu o suma de bani in baza unui contract de imprumut datat si semnat de imprumutator, imprumutat si girant. Contractul nu a fost incheiat la notar sau avocat, am avut un model pe care l-am completat de comun acord. De 6 luni s-a implinit termenul de restituire a datoriei, la insistentele mele am mai primit o parte din bani dar de restul, imprumutatul ma tot evita. In contract se mentioneaza ca imprumutatul si girantul se angajeaza sa plateasca penalitati de intarziere de 100%/an pentru fiecare luna intarziata. Contractul mai prevede si o dobanda lunara la suma acordata de 7,5%/an (cat era la data incheierii dobanda legala de referinta). Am discutat cu imprumutatul ca il dau in judecata dar nu prea ii pasa de acest lucru. Ce pot sa fac sa recuperez mai repede banii?, sa fac actiune in instanta?, o pot face eu sau imi trebuie neaparat avocat?, sa incerc si la un executor judecatoresc sa-i faca notificare?, Pot obtine si penalitatile de intarziere?, Multumesc mult celor care imi dau un raspuns.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
Petrus1731, utilizator
Cel mai recent răspuns: CI Ioana Butan , Avocat 16:05, 10 Noiembrie 2009
Puteti face actiune in pretentii, singurul inconvenient fiind acela ca veti plati dvs taxa de timbru dar o recuperati de la parat la solutionarea procesului. Inainte de a formula actiunea in instanta trimiteti o notificare imprumutatului in care il instiintati ca daca in decurs de 2 sapt nu va da banii il veti actiona in instanta. Aveti sanse mari sa castigati, mai ales ca aveti un inscris. Poate mai gasiti si ceva martori care stiu de acest imprumut. Depinde de dvs daca va doriti un avocat sau nu.
Nu puteti merge la executor deaorece dvs nu aveti un titlu executoriu. Va trebui sa obtineti acest titlu in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie cu contract de imprumut senu senu Am imprumutat pe cineva cu 600 lei si am facut un contract de imprumut la notar Trebuia sa mii dea pana pe data de 15.07.2009 dar nu iam primit In contract ... (vezi toată discuția)
Cum recupereaza o persoana fizica un imprumut de la persoana juridica? beegees beegees Buna ziua In urma cu 2 luni am imprumutat o persoana juridica cu o suma de bani, cu contract de imprumut fara dobanda, dar cu clauza de penalitati daca nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut atomol atomol Am imprumutat acum un an un ,,prieten,, cu o suma de bani .Am facut o chitanta de mana in care se specifica inapoierea banilor in maxim 3 luni .Acum prietenul ... (vezi toată discuția)