avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Înscrieri auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Înscrieri auto

După efectuarea r.a.r. cât timp pot sa m-ai stau cu masina pt.a o duce la registrul circulației?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:29, 27 Septembrie 2018
OG nr 14/2017 de modificare a OUG nr 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, a introdus în Codul Rutier o nouă noţiune, aceea de „suspendare a înmatriculării”.
Modificarea legislativă apărută încă din septembrie 2017 si intrata in vigoare de la data de 20.05.2018 transpune în legislaţia naţională unele prevederi din Directiva 2014/46/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 3 aprilie 2014 de modificare a Directivei 1999/37/CE a Consiliului privind documentele de înmatriculare pentru vehicule.
„înmatricularea vehiculelor va putea fi suspendată cu interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulaţie şi a utiliza un vehicul pe drumul public atunci când cumpărătorul nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termen de 90 de zile de la data dobândirii sau atunci când, după caz, ITP-ul a expirat”.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari mopede film film Lucrez intr o Primarie si am primit dispozitie sa inregistrez vehicule nesupuse inmatricularii. Doresc sa stiu care este legea actualizata care reglementeaza ... (vezi toată discuția)
Cumpărătorul mașinii nu a mai luat fiscalul de la vanzator popescuconstanta popescuconstanta În urma cu o luna am vândut un autoturism. Am scos fiscalul imediat, însă cumpărătorul nu l-a mai luat. Ce am eu de făcut , în calitate de fost ... (vezi toată discuția)
Permis conducere mopede Mopedist Mopedist Conform Ordinului Ministerului Afacerilor Interne nr. 82/2013 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 268/2010 ... (vezi toată discuția)